Pure.Charger προστατεύει τα smartphones από μη αξιόπιστες θύρες USB

Η Ομάδα Future Crew της έχει ξεκινήσει ένα project στο Kickstarter με την ονομασία Pure.Charger. Στόχος της συσκευής αυτής είναι να διασφαλίσει τα smartphones, καθώς οι ιδιοκτήτες τους  τα συνδέουν σε δημόσιες ή μη αξιόπιστες θύρες USB για μια γρήγορη φόρτιση.MicroB USB Pure.Charger

Είναι γνωστό ότι ορισμένες παραλλαγές κακόβουλου λογισμικού έχουν την ικανότητα να «μολύνουν» κοινόχρηστες μονάδες αποθήκευσης δεδομένων, όπως οι συσκευές USB. Η σύνδεση του τηλεφώνου σας σε μια θύρα USB είναι μια επικίνδυνη υπόθεση, ειδικά αν δεν ξέρετε τι βρίσκεται στην άλλη άκρη της θύρας.

Μπορεί μια θύρα USB σε μια δημόσια τοποθεσία (π.χ. τρένα, αεροδρόμια κ.α.) να φαίνεται αθώα, ωστόσο ο υπολογιστής στο άλλο άκρο μπορεί παρόλα αυτά να έχει «μολυνθεί» από κακόβουλα προγράμματα, ανεξάρτητα από το μέγεθός τους. Το ίδιο ισχύει και για το laptop ενός φίλου σας, και ειδικά για τον υπολογιστή ενός ξένου. Το να παρακαλέσετε κάποιον για μια γρήγορη φόρτιση του τηλεφώνου σας, μπορεί να μην είναι καλή ιδέα, καθώς ο υπολογιστής του μπορεί να φιλοξενεί κάθε είδους ιούς.

Το Pure.Charger, όπως περιγράφεται από την ομάδα της Kaspersky Lab, είναι μια απλή in-out USB thumb-drive συσκευή, η οποία διαχωρίζει τη ροή δεδομένων από το ηλεκτρικό ρεύμα. Το gadget έχει μια είσοδο USB στο ένα άκρο και μια έξοδο USB στο άλλο. Διαθέτει επίσης και οθόνη αφής στην πάνω επιφάνεια του, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αλληλεπίδραση με τη συσκευή, δηλαδή για την ή την απενεργοποίηση των γραμμών δεδομένων στο USB. Από προεπιλογή, μόνο οι γραμμές ηλεκτρικού ρεύματος είναι ενεργές και δεν μεταφέρονται δεδομένα.

Αν η θύρα USB προσπαθήσει να ξεκινήσει μια διαδικασία ς δεδομένων, η ενσωματωμένη οθόνη αφής LCD θα ειδοποιήσει το χρήστη για την απόπειρα σύνδεσης. Οι χρήστες μπορούν να εγκρίνουν τη μεταφορά δεδομένων, πατώντας στην οθόνη αφής. Οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Pure.Charger, συνδέοντας το στην επιθυμητή θύρα USB και στη συνέχεια να συνδέουν το καλώδιο USB του τηλεφώνου με τη συσκευή. Το Pure.Charger θα ενεργεί ως «πληρεξούσιος» της μεταφοράς δεδομένων, αλλά θα επιτρέπει στο ηλεκτρικό ρεύμα να περνάει με αμείωτη ένταση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Kaspersky Lab προχωρά στο συγκεκριμένο έργο, ξεκινώντας μια εκστρατεία crowdfunding στο Kickstarter για την παραγωγή της συσκευής, θέλοντας να δείξει έμπρακτα τη στήριξη της στην startup κοινότητα και στην ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων ασφάλειας ενάντια στις ψηφιακές απειλές, καθώς και στα προϊόντα όπου οι τεχνολογίες ασφάλειας παρέχουν ένα μοναδικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Η εκστρατεία στο Kickstarter δεν αποσκοπεί ουσιαστικά στη χρηματοδότηση του έργου, αλλά περισσότερο αποτελεί έναν τρόπο για να προσελκύσει η εταιρεία την του κοινού στο πρόβλημα της μη ασφαλούς φόρτισης και να τραβήξει το ενδιαφέρον σε μια λύση που απαντά σε αυτόν τον κίνδυνο ασφάλειας.

Περισσότερες πληροφορίες για το Pure.Charger μπορείτε να βρείτε στο ειδικό blogpost στο site της Kaspersky Lab.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).