Google, Facebook & άλλες με αυτοματοποιημένα συστήματα λογοκρισίας

Μια δημοσίευση από το Reuters αποκαλύπτει ότι η Google και το Facebook χρησιμοποιούν ένα αυτοματοποιημένο σύστημα για την παρεμπόδιση των εξτρεμιστικών και βίαιων βίντεο, παρόμοιο με εκείνο που χρησιμοποιείται για τον προσδιορισμό περιεχομένου πνευματικών δικαιωμάτων.censored Google

Η δημοσίευση παραθέτει δύο ανώνυμες πηγές από κάθε επιχείρηση που αποκάλυψαν ότι το Facebook και το προσωπικό του έχουν αναπτύξει ένα σύστημα που ανιχνεύει το εξτρεμιστικό ή βίαιο περιεχόμενο αυτόματα και το αφαιρεί χωρίς την να την παρέμβαση ή την επίβλεψη του χρήστη.

Το σύστημα είναι παρόμοιο με εκείνο που χρησιμοποιείται από τις δύο εταιρείες για τον εντοπισμό παράνομων αντιγράφων περιεχομένου πνευματικών δικαιωμάτων, όπως ταινίες, μουσικά βίντεο, ή τη μουσική στο υπόβαθρο κάποιων βίντεο. Και οι δύο εταιρείες δημιούργησαν αυτά τα πρωτότυπα συστήματα μετά από πιέσεις από ομάδες ς της πνευματικής ιδιοκτησίας, όπως η RIAA και η MPAA.

Το Reuters αναφέρει ότι τόσο η Google όσο και το Facebook φαίνεται να χρησιμοποιεί μια τροποποιημένη έκδοση αυτού του συστήματος, για να εντοπίζει βίντεο του ISIS.

Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι το σύστημα δεν μπορεί να ανιχνεύσει το πρωτότυπο βίντεο μόλις δημοσιεύεται για πρώτη φορά στο δίκτυο. Και οι δύο εταιρείες εξακολουθούν να βασίζονται στους χρήστες που επισημαίνουν το περιεχόμενο, και ένας από τους υπαλλήλους τους το αξιολογεί με μη αυτόματο τρόπο.

Μόλις προστεθεί στις βάσεις τους, και τα δύο δίκτυα είναι σε θέση να αναγνωρίζουν πότε κάποιος άλλος χρήστης προσπαθεί να το ξανά-ανεβάσει ή να το κάνει repost.

Το Reuters υποστηρίζει ότι οι δύο υπηρεσίες (Google, Facebook) δημιούργησαν τα συστήματα κατ ‘εντολή του Προέδρου των ΗΠΑ Barack Obama και άλλων ηγετών των ΗΠΑ και της Ευρώπης, καθώς ανησυχούν ότι οι τρομοκράτες είχαν αρχίσει να είναι εξαιρετικά επιτυχείς στην προώθηση εξτρεμιστικού περιεχομένου online, κάτι που τους βοηθάει να στρατολογήσουν νέα μέλη.

Η συνάντηση ονομάστηκε Counter Extremism και έλαβε χώρα στα τέλη Απριλίου. Μάλιστα λέγεται ότι το Twitter και η Cloudflare συμμετείχαν επίσης σε αυτή.

Καμία από τις παραπάνω εταιρείες δεν ήθελε να δώσει περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες για το πώς λειτουργεί το σύστημά τους.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).