Αύξηση της υιοθέτησης του Windows 7 παρά το Success Story της Microsoft

Η υιοθέτηση του λειτουργικού συστήματος Windows 10 αυξάνεται σύμφωνα με την Microsoft, ειδικά επειδή η εταιρεία το προσπαθεί με πάρα πολλούς τρόπους, πιέζοντας ουσιαστικά τους χρήστες παλαιότερων λειτουργικών (Windows 7 και 8.1) να αναβαθμίσουν.

Όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως τα παρουσιάζει η Microsoft ακριβώς… Αν σκεφτεί κανείς ότι η προσφορά δωρεάν ς στους χρήστες των Windows 7 και 8,1 λήγει σε λιγότερο από 30 ημέρες, μάλλον θα περίμενε αύξηση στις αναβαθμίσεις σε Windows 10, ειδικά αυτές τις μέρες.

Λοιπόν το πρόβλημα είναι (για την Microsoft) είναι ότι το Windows 7 δείχνει σημάδια ανάκαμψης. Το λειτουργικό σύστημα που κυκλοφόρησε το 2009, φθάνοντας στο 49 τοις εκατό του μεριδίου της αγοράς για άλλη μια φορά κατευθύνεται προς το 50 τοις εκατό.windows 7

Τα έρχονται από τρίτους ερευνητές της αγοράς την Net Applications που τοποθετεί τα Windows 7 στην ηγετική θέση των λειτουργικών ς εργασίας. Έτσι το διάγραμμα με τα λειτουργικά συστήματα για τον Ιούνιο του 2016, το μερίδιο αγοράς τους φτάνει το 49,05 τοις εκατό, ενώ τα Windows 10 ακολουθούν με 19,14 τοις εκατό.

Για να είμαστε δίκαιοι έχει παρατηρηθεί μια σημαντική αύξηση στην υιοθέτηση του Windows 10 από τον περασμένο μήνα, αφού από 17,43 τοις εκατό πήγε στο 19,14 τοις εκατό σε ένα μήνα, αλλά ακόμα είναι μακριά από το 49,05 τοις εκατό που έχει το Windows 7.

Εδώ να αναφέρουμε ότι και το Windows 7 βελτίωσε το μερίδιό του, αφού από ένα 48,57 τοις εκατό που είχε το Μάιο έφτασε το 49.05 τοις εκατό τον Ιούνιο. Αυτή είναι η δεύτερη αύξηση που έχει παρατηρηθεί στο μερίδιο αγοράς του σε Windows 7, μετά την μείωση από το 57 τοις εκατό που είχε τον Ιούλιο του 2015, όταν κυκλοφόρησε επίσημα το Windows 10.

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, το Windows XP εξακολουθεί να είναι η τρίτη πιο διαδεδομένη λειτουργικού συστήματος με μερίδιο που φτάνει το 9,78 τοις εκατό, από ένα 10,09 τοις εκατό που είχε ένα μήνα πριν. Είναι η πρώτη φορά που το Windows XP πέφτει κάτω από το όριο του 10 τοις εκατό, αλλά είναι σαφές ότι οι αναβαθμίσεις από το λειτουργικό σύστημα Windows XP γίνονται σε ρυθμούς χελώνας.os june 2016

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).