Θα κερδίσει το ίδρυμα Mozilla 1 δις δολάρια από την πώληση της Yahoo;

Έχουμε αναφέρει ότι η Yahoo αυτή τη στιγμή διατίθεται προς πώληση. Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι ότι ο μεγαλύτερος νικητής σε μια πιθανή πώληση της ς μπορεί στην πραγματικότητα να είναι το ίδρυμα Mozilla, που αναμένεται να αποκομίσουν να κερδίσει ένα δισεκατομμύριο δολάρια!yahoo firefox

Το Recode αποκάλυψε μια ρήτρα στο συμβόλαιο του Mozilla με τη Yahoo που αναφέρει ότι αν δεν του αρέσει ο αγοραστής της Yahoo, το ίδρυμα Mozilla έχει δικαίωμα για τρεις ετήσιες δόσεις των 375 εκατομμυρίων δολαρίων μέσα στο 2019.

Είναι μέρος μιας συμφωνίας που επετεύχθη από τη διευθύνοντα σύμβουλο της Yahoo Mayer το 2014, καθιστώντας την εταιρεία την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης για τον browser Firefox της Mozilla.

Σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος του Mozilla ανέφερε:

Κάθε μια από τις συνεργασίες αναζήτησης είναι το αποτέλεσμα μιας ανταγωνιστικής διαδικασίας που αντικατοπτρίζει την αξία του Firefox στο οικοσύστημα. Η σχέση με την Yahoο δεν είναι διαφορετική.

Να αναφέρουμε ότι η κύρια μορφή εισοδημάτων του Mozilla (το 90 τοις εκατό) είναι οι συμφωνίες που κάνει για την αναζήτηση, σύμφωνα με Recode. Η πλήρωνε 300 εκατομμύρια δολάρια ανά έτος, αλλά η Mayer σε μια προσπάθεια να βάλει την μηχανή αναζήτησης της Yahoο στον Firefox, φαίνεται να δεσμεύτηκε για κάτι παραπάνω.

Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι το ίδρυμα Mozilla θα πάρει τα χρήματα, αλλά θα μπορούσε. Η ποινική ρήτρα δεν παραθέτει κανένα κριτήριο για το τι λόγους θα μπορούσε να προβάλει το ίδρυμα Mozilla για να πάρει τα χρήματα, καθιστώντας τη συμφωνία πολύ χαλαρή.

Να αναφέρουμε επίσης ότι ο νέος ιδιοκτήτης μπορεί να μην θέλει να πληρώσει και ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να αποτρέψει την πώληση της Yahoο.

Όπως και να χει όμως η συμφωνία αφήνει το ίδρυμα Mozilla ελεύθερο. Μπορεί να εξαργυρώσει τα χρήματα αλλά και να υπογράψει νέο συμβόλαιο άμεσα με άλλη εταιρεία (Google ή Bing). Η Yahoο και η Marissa Mayer ακούγονται σαν οι ι της υπόθεσης.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.083 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).