Μετά από δεκαετίες η γλώσσα προγραμματισμού assembly βρίσκεται ξανά στο Top10

Η γλώσσα προγραμματισμού , που γράφηκε και χρησιμοποιήθηκε για τις αποστολές του Apollo στο φεγγάρι, βρίσκεται ξανά στο Top 10 με τις πιο δημοφιλής γλώσσες προγραμματισμού.

tiobe assembly

Η εξήγηση γι ‘αυτή την δημοτικότητα είναι απλή. Ο λόγος είναι τα IoT (Internet of Things), οι μικροσυσκευές δηλαδή που συνδέονται στο διαδίκτυο, όπου οι πιο σύγχρονες και ογκώδης γλώσσες προγραμματισμού δεν μπορούν να τρέξουν σε αυτά, λόγω της μικρής ς και του αποθηκευτικού χώρου.

Δεκαετίες μετά την αδιαφορία των προγραμματιστών για την Assembly, η γλώσσα βρίσκεται για άλλη μια φορά σε υψηλή ζήτηση. Ο ανακοίνωση ήρθε από την Tiobe, μια εταιρεία που διαχειρίζεται το Tiobe Index, ένα site που ασχολείται με την βαθμολόγηση για την πιο δημοφιλή γλώσσα προγραμματισμού.

Η βαθμολογία κατατάσσει τις γλώσσες όχι για το πόσες γραμμές κώδικα χρησιμοποιεί η κάθε μία για την ίδια , αλλά βάση των αναζητήσεων στο Internet, τις απαιτήσεις των εργοδοτών, τα μαθήματα, και τον αριθμό των εκπαιδευμένων μηχανικών σε όλο τον κόσμο.

Η Assembly κατατάσσεται δέκατη σε αυτό το δείκτη, όπου η Java και η C έχουν την εναλλαγή θέσεων στην κορυφή για την τελευταία δεκαετία. Η Java είναι ηγέτης αυτού του μήνα, ακολουθούμενη από την C, C ++, Python, C#, PHP, JavaScrpt, Visual Basic .NET, Perl, και Assembly.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).