Ο Tayyip Erdogan στο Twitter παραβιάζει τους νόμους που ψήφισε

Όταν διάβασα χθες για την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία σκέφτηκα ότι προσπαθούν να διώξουν τον άλλο δικτάτορα (Tayyip Erdogan ονόματα δεν λέμε). Η απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος στην Τουρκία εξερράγη σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα αργά την Παρασκευή, παρά την περιορισμένη πρόσβαση στο Twitter, το και το YouTube κατά τις πρώτες ώρες του πραξικοπήματος.Tayyip Erdogan

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Tayyip Erdogan, ορκισμένος εχθρός των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης που βάζει συχνά στόχο το Twitter και το Facebook (όταν δεν εξηπυρετουν τους δικούς του σκοπούς), απευθύνθηκε στη χώρα μέσω μιας κλήσης FaceTime που προβλήθηκε στην τηλεόραση.

Επίσης, ο λογαριασμός του στο Twitter ανέφερε: «Καλώ το έθνος μας στα αεροδρόμια και τις πλατείες για να αναλάβουν την κατοχή της δημοκρατίας μας και της εθνικής μας θέλησης” και άρχισε να κάνει retweet δημοσιεύσεις του πρωθυπουργού από τον τον επίσημο λογαριασμό του προέδρου καταδικάζοντας το πραξικόπημα.

Οι επικριτές του Tayyip Erdogan έσπευσαν να σημειώσουν την ειρωνεία του γεγονότος, αφού άρχισε να χρησιμοποιεί ένα μέσο που έχει καταγγείλει κατ ‘επανάληψη για να σώσει τη δική του προεδρία.

Την ίδια στιγμή, οι υποστηρικτές αλλά και οι αντιπάλου του πραξικοπήματος πλημμυρίζουν τα κοινωνικά δίκτυα με , , και live βίντεο.

Η κατάσταση στην Τουρκία εμφανίστηκε στις οθόνες σε όλου του κόσμου, με βίντεο που έδειχναν εκρήξεις στο τουρκικό κοινοβούλιο, ελικόπτερα να πυροβολούν διαδηλωτές και τους αντιπάλους του πραξικοπήματος να στέκονται μπροστά από τα tanks.

Οι υποστηρικτές του πραξικοπήματος επέκρινε τον Tayyip Erdogan, που ενώ είχε ψηφίσει νόμο που το απαγόρευε χρησιμοποίησε τα social media για να προτρέπει τον κόσμο να βγει στους δρόμους.

Να αναφέρουμε ότι κατά τις αρχικές φάσεις της εξέγερσης από ένα τμήμα του στρατού, ήταν δύσκολη ή και αδύνατη η πρόσβαση στα social media για πολλούς χρήστες, αν χρησιμοποιούσαν κάποιο χρήση “εικονικό ιδιωτικό δίκτυο” για να παρακάμψουν τους τοπικούς παρόχους διαδικτύου, που επέβαλαν την “διαδικτυακή συσκότιση” για να πούμε κομωά την λογοκρισία.

Το Twitter δήλωσε ότι υπάρχουν υπόνοιες μια “σκόπιμη επιβράδυνση” της κυκλοφορίας του, ενώ το YouTube ανέφερε ότι ήταν ενήμερο για το ότι το site ήταν κάτω στην Τουρκία, και ότι υπήρχαν τεχνικές δυσκολίες, υποδεικνύοντας ότι ο περιορισμός της πρόσβασης ήταν μέσα από την Τουρκία.

Δεν ήταν αμέσως σαφές εάν η κυβέρνηση ή κάποιοι άλλοι διέταξαν τον αποκλεισμό αλλά αργότερα οι υπηρεσίες είχαν αποκατασταθεί.

Το Hotspot Shield, μια εφαρμογή που επιτρέπει στους χρήστες να συνδεθούν με εικονικά ιδιωτικά δίκτυα, ανέφερε ότι είδε μια αύξηση πάνω από 300 τοις εκατό στην Τουρκία μέσα σε δύο ώρες από τότε που ανακοινώθηκε το πραξικόπημα.

Επίσης να υπενθυμίσουμε η τουρκική κυβέρνηση υπό τον Tayyip Erdogan έχει εμποδίσει επανειλημμένα τα social media σε περιόδους κρίσης και πολιτικής αβεβαιότητας.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).