Κατά λάθος μπλοκ του Facebook στις διαρροές του Wikileaks

Το Facebook παραδέχτηκε ότι μπλοκάρει συνδέσεις που οδηγούν στα που διέρρευσε το Wikileaks και περιέχουν την αλληλογραφία () του κόμματος Δημοκρατική Εθνική Επιτροπή ή Democratic Committee (DNC).

Η λογοκρισία φαίνεται έχει πραγματοποιηθεί για άλλη μια φορά κατά λάθος καθώς ο αλγόριθμος του κοινωνικού δικτύου προσδιόρισε εσφαλμένα τις συνδέσεις σαν κακόβουλες ή ανεπιθύμητες.facebook censorship

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Ασφαλείας του Facebook ανέφερε στο Gizmodo ότι η εταιρεία έχει καθορίσει το σφάλμα, μετά από έντονες επικρίσεις από το WikiLeaks.

Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που το Facebook μπλοκάρει κατά λάθος σπουδαία γεγονότα. Νωρίτερα αυτό το μήνα, το κοινωνικό δίκτυο αφαίρεσε βίντεο που έδειχνε τον θάνατο του Philando Castile λίγο μετά αφού πυροβολήθηκε από έναν αστυνομικό. Πριν από αυτό, η εταιρεία παραδέχθηκε αφαίρεσε ένα meme που κυκλοφορούσε για τον καταδικασμένο βιαστή του Stanford, Brock Turner.

Το Facebook από την άλλη θέλει να είναι ή να γίνει κύρια πηγή για τους αναγνώστες του. Όμως ο αλγόριθμος της εταιρείας “κατά λάθος” σερβίρει ότι θέλει ή πολύ απλά περιορίζει την πρόσβαση όπου δεν θέλει.

Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας ανέφερε στο Gizmodo:

“Όπως και σε άλλες υπηρεσίες λειτουργούν τα συστήματα anti-spam που κάνουν flag συνδέσεις και χαρακτηρίζουν έγγραφα ως μη . Διορθώσαμε γρήγορα αυτό το σφάλμα το Σάββατο το βράδυ.”

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).