Γύρισε το KickassTorrents; Προσοχή σε αυτά που διαβάζετε

Πριν από μερικές μέρες αναφέραμε την σύλληψη του φερόμενου σαν ιδιοκτήτη του και το κλείσιμο της ιστοσελίδας. Όπως φαίνεται όμως η ιστοσελίδα διαμοιρασμού αρχείων άρχισε να λειτουργεί και πάλι κάτω από νέο domain (συνηθίζεται).KickassTorrents

Είναι όμως η αυθεντική ιστοσελίδα;

Για την ιστορία: Η κυβέρνηση των ΗΠΑ συνέλαβε τον ιδιοκτήτη του KickassTorrents, της μεγαλύτερης ιστοσελίδας torrent στον κόσμο. Ο 30χρονος Ουκρανός συνελήφθη στην Πολωνία σήμερα και κατηγορείται με παραβιάσεις του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων και ξέπλυμα χρήματος. Επιπλέον, ένα ομοσπονδιακό στο Σικάγο διέταξε την κατάσχεση των πολλών που χρησιμοποιεί το ΚΑΤ.

Ας δούμε όμως τι έγινε:

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα The Verge η νέα ιστοσελίδα λειτουργεί κάτω από το KAT.am. Όπως αναφέρει το The Verge η νέα ιστοσελίδα “φιλοξενείται σε πολλαπλούς cloud διακομιστές και χρησιμοποιεί τον πάροχο διαδικτυακής ς CloudFlare.”

Προς το παρόν η σελίδα δεν έχει torrents.

Το TorrentFreak από την άλλη αναφέρει ότι KickassTorrents είναι ακόμα κάτω αλλά ότι η κοινότητα της διάσημης ιστοσελίδας παραμένει πολύ ενεργή.

Απόδειξη; Τα μέλη της ομάδας διαχείρισης έστησαν ένα νέο site που αυτή τη στιγμή φιλοξενεί το forum του KickassTorrents στο domain Katcr.co,

Όπως παρατηρήσατε ίσως η μία είδηση αναιρεί την άλλη. Το φαινόμενο είναι γνωστό, και συνηθίζεται αν πέσει κάποιο μεγάλο torrent site, ή γενικότερα κάποιο μεγάλο site.

Την επόμενη στιγμή εμφανίζονται εκατοντάδες κλώνοι που προσπαθούν να επωφεληθούν από το traffic της σελίδας που έκλεισε.

Έτσι αν διαβάζετε στο Internet για την επαν κάποιας τέτοιας ιστοσελίδας καλό θα είναι να προσπαθήσετε να διασταυρώσετε την πληροφορία.

Το παράξενο στην παραπάνω ιστορία είναι ότι το The Verge αν και αξιόπιστη ιστοσελίδα αναφέρει ότι στηρίζει τις πληροφορίες του σε μια ανώνυμη πηγή, ενώ το TorrentFreak που είναι στο επίκεντρο των νέων από torrent sites δεν αναφέρει τίποτα για το KAT.am.

Το TorrentFreak αναφέρει ότι κανείς από την ομάδα διαχείρισης (mods) δεν είχε πρόσβαση στα αρχεία με τον πηγαίο κώδικα της σελίδας. Έτσι αν η ιστορία του The Verge αληθεύει θα πρέπει κάποιος admin να σήκωσε το το KAT.am. Γιατί όμως δεν προσκάλεσε τα άλλα μέλη της ομάδας που συνεχίζουν να βρίσκονται στο Katcr.co;

 

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).