Τι σημαίνουν πραγματικά τα αποτελέσματα πωλήσεων της Apple;

Τελικά ήταν ενθαρρυντικά τα αποτελέσματα πωλήσεων της Apple για το τρίτο τρίμηνο του 2016; Οι πωλήσεις του iPhone έπεσαν για δεύτερη φορά στην ιστορία της συσκευής, αποδεικνύοντας ότι η πτώση το προηγούμενο τρίμηνο δεν ήταν ένα συγκυριακό γεγονός.

Στην τελευταία ανακοίνωση του τρίμηνου οικονομικού απολογισμού της εταιρείας, η Apple αποκάλυψε σήμερα ότι πούλησε 40,4 εκατομμύρια , 9,95 εκατομμύρια iPads, και 4.250.000 Macs κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου του 2016. apple iphone

Σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο του 2015, οι αριθμοί είναι εμφανώς χαμηλότεροι αφού η Apple πούλησε 47,5 εκατ iPhone, 10.900.000 iPad και 4,8 εκατομμύρια Mac. Αυτό σημαίνει ότι μέσα σε ένα χρόνο, οι πωλήσεις του iPhone μειώθηκαν κατά 14,9 τοις εκατό, οι πωλήσεις των iPad μειώθηκαν κατά 8,7 τοις εκατό, και οι πωλήσεις των Mac μειώθηκαν κατά 11,5 τοις εκατό.

Οι εκσεις της εταιρείας για το τρίτο τρίμηνο τους 2016 κυμαίνονταν μεταξύ 39.830.000 και 40.860.000 για τα iPhone, για τα iPad από 8.890.000 έως και 8.970.000, ενώ για τα Mac από 4.340.000 έως και 4.360.000. Έτσι η Αpple εκτιμήσει σωστά τις επερχόμενες πωλήσεις του iPhone, αλλά έπεσε έξω στις εκτιμήσεις των iPad και Mac.

Όπως πάντα, οι πωλήσεις του iPhone της εταιρείας είναι μακράν οι πιο σημαντικές, και όμως η Αpple κατάφερε να νικήσει τις προσδοκίες κερδών των μετοχών της εταιρείας και οι μετοχές της συνεχίζουν να ανεβαίνουν.

Μέχρι πότε όμως;

Σαράντα εκατομμύρια τηλέφωνα δεν είναι και λίγα αλλά η ασυναγώνιστη τάση αύξησης πωλήσεων του iPhone τελικά υπέκυψε.

Η Apple (και όχι μόνο) γνώριζε ότι το iPhone 6s και 6s Plus δεν θα ήταν αρκετά για αυτό το έτος, και έτσι κυκλοφόρησε και το iPhone SE στο τέλος του Μαρτίου. Η εταιρεία δηλώνει χαρούμενη με τις πωλήσεις του νέου τηλεφώνου, αλλά δεν πιάνει καν τους αριθμούς του 2015.

Η Apple έχει αποτύχει να δώσει θετικά αποτελέσματα ανάπτυξης στους μετόχους της δύο φορές στη σειρά και δυστυχώς το χρήμα δεν σηκώνει λάθη.

Η γλώσσα των αριθμών δεν ψεύδεται, και υπενθυμίζει στην εταιρεία ότι η καινοτομία χτυπάει μεγάλα νούμερα ενώ τα αναμασημένα πατώνουν.
Εδώ να αναφέρουμε ότι η Apple σχεδιάζει την κυκλοφορία ενός iPhone 7 χωρίς πολλά πολλά και ανακοίνωσε ήδη ότι η μεγάλη κυκλοφορία θα έρθει το 2017 με τον εορτασμό των 10 χρόνων από την κυκλοφορία του πρώτου iPhone.

Ουσιαστικά η συγκεκριμένη υπόσχεση εξαγοράζει λίγο χρόνο στην εταιρεία. Μένει να δούμε αν τον εκμεταλλευτεί.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).