Microsoft Windows 10 Insider Anniversary γιορτάζει & κερνάει wallpapers

H Microsoft με ένα email προς όλους τους Insiders γιορτάζει τον ένα χρόνο του προγράμματος Windows Insider και τους ευχαριστεί για την βοήθειά τους στην ανάπτυξη του Windows 10.

Στο e-mail αναφέρει μερικά από τα στοιχεία που έχει συλλέξει και έχουν πολύ ενδιαφέρον.

  • Insiders have submitted over 8.6 million pieces of feedback.
  • Insiders spent over 443 million hours on Windows 10.
  • The Insider Program is now available in 30 languages.

Οι Insiders απέστειλαν 8.6 εκατομμύρια feedbacks και ξόδεψαν 443 εκατομμύρια ώρες στο νέο λειτουργικό. Απίστευτο;

Αλήθεια πόσο κοστίζουν 443 εκατομμύρια ώρες (δωρεάν) ενασχόλησης στο λειτουργικό της Microsoft; Πόσο θα πλήρωνε η εταιρεία σε εργατοώρες;Windows 10

Φωτογραφία: Ken Ross

Εδώ να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με την εταιρεία τα αυτά προέρχονται αποκλειστικά και μόνο από τους Insiders και όχι από τις υπηρεσίες τηλεμετρίας που αποστέλλουν δεδομένα από όλους τους χρήστες του λειτουργικού συστήματος….

Αυτή τη στιγμή το λειτουργικό της Microsoft αντί για Windows 10 θα μπορούσε να ήταν σκέτο Windows καθώς ακολουθεί ένα πρότυπο που οι χρήστες του Linux γνωρίζουν πολύ καλά.

Το λειτουργικό έγινε σχεδόν rolling release, συνεχίζοντας ασταμάτητα την ανάπτυξη του από την πρώτη μέρα της κυκλοφορίας του. Το θέμα όμως είναι ότι για το Linux δεν πληρώνει κανείς….

Όσοι από εσάς αναβαθμίσατε στην νέα έκδοση καλό θα ήταν να γνωρίζετε ότι από τότε που το Windows 10 ήταν στα στάδια ανάπτυξης πριν ακόμα υλοποιηθεί, παρουσιαζόταν σαν το νέο τεχνολογικό θαύμα και σαν το καλύτερο λειτουργικό σύστημα που κυκλοφόρησε ποτέ.

Είναι πραγματικότητα ή είναι μέρος της στρατηγικής marketing της Microsoft που μαζί με την από το Windows 7 και 8 προσπαθεί να “πιάσει” τον κάθε ευκολόπιστο;

Να υπενθυμίσουμε ότι με τη σύγχρονη τεχνογνωσία της Microsoft αποχαιρετούμε για τα καλά την ιδιωτική μας ζωή. Εκτός από τα παραπάνω δεδομένα που αναφέρει η εταιρεία ότι έχει συλλέξει, γνωρίζει τι τρώτε, που πάτε, τους φίλους σας, την διεύθυνση σας, τι αναζητείτε στο διαδίκτυο, ποιο είναι το αγαπημένο σας μέρος για διακοπές και όποια άλλη ενασχόλησή σας στο δίκτυο.

“We will access, disclose and preserve personal data, including your content (such as the content of your emails, other private communications or files in private folders), when we have a good faith belief that doing so is necessary to protect our customers or enforce the terms governing the use of the services.”

Οι υποστηρικτές της εταιρείας δηλώνουν ότι δεν τους ενδιαφέρει και υποστηρίζουν το Redmond που αναγράφει τους όρους χρήσης ότι όλα αυτά είναι απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία του Windows 10.

Η εταιρεία εν τω μεταξύ συνεχίζει τα χτυπήματα κάτω από τη μέση αλλάζοντας κρυφά το Group Policy στα Windows 10. Έτσι αφαίρεσε λειτουργίες από τους χρήστες του Pro, κατευθύνοντας τους επαγγελματίες σε ακριβότερες εκδόσεις. Επειδή δεν υπάρχει κάποια επίσημη δήλωση ακόμα μπορούμε να θεωρήσουμε ότι η εταιρεία το κάνει μόνο για το καλό του τελικού χρήστη, ως συνήθως…

Όμως επειδή ζούμε στο 2016 θα ήταν αυταπάτη να πιστεύαμε ότι η τεχνολογία μπορεί να διαχωριστεί από την κοινωνική και την οικονομική ζωή και ότι μπορεί να υπάρξει ιδιωτική ζωή. Θα πρέπει όμως να παραδεχτούμε ότι υπάρχουν και άλλοι τρόποι (βλέπε τις κοινότητες του Linux και το εμπορικό μοντέλο του με ένα και ένα να διατίθεται δωρεάν).

Όσον αφορά την ιδιωτική ζωή αυτή φαίνεται να την χάσαμε για τα καλά ή μάλλον δεν την χάσαμε, την παραδώσαμε μόνοι μας αμαχητί στα χέρια της κάθε Microsoft, με το που μας έδωσε τις πρώτες χαντρούλες και καθρεπτάκια..

Κατεβάστε τα Wallpapers της εταιρείας ..είναι δωρεάν

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).