Πώς να αλλάξετε τα εικονίδια των σκληρών σας δίσκων στα Windows

Στο άρθρο αυτό θα δείτε πώς να προσαρμόσετε στα Windows τα εικονίδια των σκληρών δίσκων σας, χρησιμοποιώντας το autorun.inf. Η μέθοδος αυτή εφαρμόζεται σε οποιαδήποτε έκδοση των Windows, συμπεριλαμβανομένων των Windows 10.windows

 

Εάν χρησιμοποιείτε πολλούς εξωτερικούς δίσκους ή να έχετε πολλαπλά διαμερίσματα στους σκληρούς σας δίσκους με τον καθένα να κάνει διαφορετική και να αποθηκεύει διαφόρων τύπων δεδομένα, τότε ίσως να θέλετε να τους δώσετε τις δικές σας ετικέτες για τον εύκολο και γρήγορο εντοπισμό τους. Ακόμα καλύτερη επιλογή από την ονομασία, θα ήταν να ορίσετε ένα προσαρμοσμένο εικονίδιο έτσι ώστε να έχετε ακόμα πιο γρήγορο εντοπισμό έχοντας πλέον οπτική ένδειξη για το είδος του δίσκου.

Αλλά ας δούμε πως μπορείτε να το κάνετε. Ας πάρουμε για παράδειγμα ένα που περιέχει την μονάδα δίσκου C: η οποία περιλαμβάνει το και τα , την μονάδα δίσκου D: που έχει όλα τα προσωπικά σας δεδομένα και φακέλους, την μονάδα δίσκου E: που αποθηκεύει τα αρχεία πολυμέσων, την μονάδα δίσκου F: που έχει ασφαλείας, και την μονάδα δίσκου G: που περιέχει λίγες φορητές που χρησιμοποιείται κατά καιρούς.

drive-icons-customize-autorun-inf-0

Για να προσαρμόσετε το εικονίδιο του κάθε δίσκου σας φτιάξτε για κάθε μονάδα δίσκου ένα και ονομάστε το autorun.inf. Βάλτε το στην αρχή κάθε σκληρού σας δίσκου (ή μονάδας αν έχετε partitions) και για κάθε μία μονάδα δίσκου ορίστε εκεί μέσα το όνομα του εικονιδίου που θέλετε, ως ακολούθως:

[AUTORUN]
Icon = ονομα_εικονιδιου.ico

Το εικονίδιο μπορεί να είναι ένα .ico αρχείο ή ακόμα και ένα εικονίδιο που υπάρχει μέσα σε ένα αρχείο .exe ή .dll. Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα δείγμα αρχείου autorun.inf που χρησιμοποιεί ένα προσαρμοσμένο εικονίδιο με το όνομα software.ico.

drive-icons-customize-autorun-inf-2

Φυσικά στην αρχή του δίσκου μαζί με το αρχείο autorun.inf θα βάλετε και το αρχείο του εικονιδίου που αναφέρεστε. Επίσης εάν έχετε ένα συγκεκριμένο φάκελο που αποθηκεύετε όλα τα εικονίδια, μπορείτε μέσα στο autorun.inf να πληκτρολογήσετε την διαδρομή του σκληρού σας δίσκου μέχρι να φτάσετε στον συγκεκριμένο φάκελο. Αλλά για εμάς είναι καλύτερα να βρίσκεται στην αρχή του εκάστοτε δίσκου, ιδιαίτερα αν πρόκειται για μια αφαιρούμενη μονάδα δίσκου.

Αν η αφαιρούμενη μονάδα δίσκου σας έχει ήδη ένα αρχείο autorun.inf τότε πηγαίνετε στην ενότητα [AUTORUN] και απλά προσθέστε (ή αν υπάρχει αλλάξτε) το Icon. Προαιρετικά, αυτά τα δύο αρχεία μπορούν να ρυθμιστούν ως “κρυφά” μέσω των ιδιοτήτων των αρχείων, ώστε να μην σας ενοχλούν οπτικά όταν βλέπετε το ριζικό κατάλογο της μονάδας δίσκου.

Επαναλάβετε τη παραπάνω διαδικασία για κάθε μονάδα δίσκου των Windows για την οποία θέλετε να προσαρμόσετε το εικονίδιο της.

drive-icons-customize-autorun-inf

Κάντε επανεκ των Windows και τα εικονίδια των δίσκων σας θα πρέπει να έχουν αλλάξει! Τώρα, παρατηρήστε πόσο εύκολο είναι να αναγνωρίσει κάποιος τους δίσκους του.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).