Η αλήθεια για την επιστροφή του KickassTorrents

Τελευταία διαβάσαμε πάρα πολλά για το κλείσιμο αλλά και την επιστροφή του KickassTorrents. Τι συμβαίνει όμως στην πραγματικότητα, όταν το TorrentFreak γνωστοποίησε ότι οι mods δεν είχαν πρόσβαση στη βάση δεδομένων του site; Ένας από τους πιο δημοφιλείς κλώνους (mirror) του KickassTorrents είναι μια αντιγραφή του PirateBay μεταμφιεσμένος σε KAT. Αν και η ιστοσελίδα έχει την του ΚΑΤ απλώς διαθέτει περιεχόμενο από το Pirate Bay.KickassTorrents

Το KickassTorrents σταμάτησε να λειτουργεί μετά την σύλληψη του υποτιθέμενου ιδιοκτήτη του από την κυβέρνηση των , νωρίτερα αυτό τον μήνα.

Όπως συμβαίνει συνήθως μετά το κλείσιμο μεγάλων torrent sites (Kickass, και Demonoid) εμφανίστηκαν άμεσα διάφορα αντίγραφα που ευελπιστούν να πάρουν ένα μερίδιο από το traffic της αυθεντικής ιστοσελίδας. Το ίδιο ακριβώς έγινε και με το KickassTorrents.

Ένα από τα πιο δημοφιλή mirror sites είναι και το KAT.am. Η σελίδα χαρακτηρίστηκε από διάφορες αξιόπιστες σελίδες σαν τη επίσημη μετενσάρκωση του ΚΑΤ.

Ας δούμε πόσο αξιόπιστες είναι οι πληροφορίες:

Σημείωση: Επειδή τίποτα δεν ξεφεύγει από το Hollywood, το domain ΚΑΤ.am αυτή τη στιγμή δεν λειτουργεί. Ωστόσο, το site συνεχίζει να λειτουργεί με νέα : kickass.cd και kickass.mx.

Όσοι επισκέπτονται το site, θα παρατηρήσουν το οικείο περιβάλλον του ΚΑΤ. Ωστόσο, μια πιο προσεκτική ματιά δείχνει ότι δεν είναι καν mirror site. Όχι του ΚΑΤ τουλάχιστον.

Η ιστοσελίδα σερβίρει το περιεχόμενο του The Pirate Bay.

Αυτό φαίνεται καλύτερα με τη σύγκριση αποτελεσμάτων αναζητήσεων και στις δύο ιστοσελίδες. Χωρίς καμία εξαίρεση, επιστρέφουν ακριβώς τα ίδια ακριβώς αποτελέσματα με την ίδια σειρά, με τους ίδιους αριθμούς seeders και peers.

Για παράδειγμα, μια αναζήτηση gia to “TPB AFK” επιστρέφει 64 αποτελέσματα στo “mirror site” Kickass.mx.katnomirror

Η ίδια αναζήτηση στο Pirate Bay επιστρέφει ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα. Ακόμη και οι η προσθήκης του torrent είναι ακριβώς η ίδια όπως στο “mirror site” του ΚΑΤ.
tpbresults

Για σύγκριση, μπορείτε να κάνετε και μια αναζήτηση με τον ίδιο όρο “tpb afk” σε ένα πραγματικό mirror του ΚΑΤ.

Το παρακάτω screenshot έχει ληφθεί από το Kickasstorrents.to το οποίο είναι πραγματικό mirror site του ΚΑΤ και δεν έχει κανένα πρόσφατο torrent. Τα αποτελέσματα εμφανίζουν torrents που έχουν ανέβει από διαφορετικούς χρήστες (όχι χρήστες του PirateBay) και έχουν διαφορετικό αριθμό seeders και peers.

kat

Με τα όλα τα παραπάνω φαίνεται ότι οι διαχειριστές των Kickass.mx και Kickass.cd δεν είναι απόλυτα ειλικρινείς, καθώς δεν φαίνεται να χρησιμοποιούν βάση δεδομένων του ΚΑΤ όπως ισχυρίζονται.

Σε κάθε περίπτωση, πρώην χρήστες του ΚΑΤ αλλά και όλοι όσοι χρησιμοποιούν το internet θα πρέπει να γνωρίζουν πως δεν πρέπει να πιστεύουν ότι βλέπουν στο Διαδίκτυο, ακόμα και αν το διάβασαν στο TheVerge ή πολλές άλλες Ελληνικές “αξιόπιστες” ιστοσελίδες.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).