Google Chrome: το τέλος του Flash από Σεπτέμβριο

Ο Google αποφάσισε να σταματήσει την υποστήριξη για το . Αν και το έχουμε ακούσει πολλές φορές χωρίς να δούμε να συμβαίνει, αυτή τη φορά ο browser θα σταματήσει το Flash και θα χρησιμοποιεί μόνο HTML5.

Η αργή αποστασιοποίηση από το Flash ξεκινά τον Σεπτέμβριο που μας έρχεται, με τον επερχόμενο Chrome 53. rip adobe Google Chrome flash

Η αναφέρει:

Σήμερα, περισσότερο από το 90% του Flash στο διαδίκτυο λειτουργεί στο παρασκήνιο και υποστηρίζει υπηρεσίες όπως τα Analytics. Αυτό το είδος του Flash σας επιβραδύνει, και ξεκινώντας από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, ο Chrome 53 θα αρχίσει να το εμποδίζει. Το HTML5 είναι πολύ ελαφρύτερο και πιο γρήγορο. Η μετάβαση των εκδοτών σε αυτό θα επιταχύνει τη φόρτωση της σελίδας και να σας εξοικονομήσει περισσότερη διάρκεια ζωής στην μπαταρία. Θα δείτε μια βελτίωση στην ανταπόκριση και την αποτελεσματικότητα σε πολλές .

Η αργή “δολοφονία” του Flash δεν θα πάρει πολύ. Μέχρι την κυκλοφορία του Chrοme στην 55 που θα κυκλοφορήσει το Δεκέμβριο, η Google σχεδιάζει να επιτρέπει σαν μόνη επιλογή το HTML5 για τους χρήστες Chrome, εκτός και εάν κάποιο site υποστηρίζει μόνο Flash.

Αν επισκεφθείτε μια ιστοσελίδα με Flash, η Google θα σας ζητήσει να το ενεργοποιήσετε για τη συγκεκριμένη σελίδα. Το HTML5 όμως θα λειτουργεί πάντα σαν η προεπιλογή.

Το Flash ήταν καλό για την εποχή του, αλλά είμαστε στο 2016…

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).