Windows 10: Βρείτε το αρχικό κλειδί προϊόντος του υπολογιστή σας

Αν έχετε αγοράσει πρόσφατα ένα υπολογιστή με τα προεγκατεστημένα, πιθανότατα το κλειδί προϊόντος υπάρχει στο BIOS του συστήματός σας. Παρακάτω θα δούμε πως μπορούμε χρησιμοποιώντας το PowerShell να βρούμε το κρυμμένο κλειδί και να μάθουμε περισσότερα για την τρέχουσα κατάσταση της άδειάς σας.

Αν έχετε αγοράσει ένα νέο υπολογιστή με τα Windοws προεγκατεστημένα τα τελευταία χρόνια, μπορεί να έχετε παρατηρήσει μερικές αλλαγές στο εξωτερικό μέρος της συσκευής.
windows product-key
Η μεγαλύτερη αλλαγή είναι η απουσία ενός κλειδιού προϊόντος, το οποίο συνήθως υπήρχε στο ολογραφικό Πιστοποιητικό Αυθεντικότητας (COA) ένα αυτοκόλλητο στο πίσω μέρος των υπολογιστών.

Από το Windοws 8 και μετά, οι πληροφορίες αυτές δεν υπάρχουν στο COA ή στο Certificate of Authenticity, αλλά είναι ενσωματωμένες στο BIOS. Έτσι αν εγκαταστήσετε ξανά την ίδια έκδοση των Windows που ήρθαν με τον υπολογιστή σας, θα πρέπει να ενεργοποιηθούν αυτόματα.

Αν θέλετε να έχετε και σεις το κλειδί προϊόντος, για να μπορείτε να επαναφέρετε τα Windows απλά ανοίξτε ένα παράθυρο PowerShell (από την αναζήτηση του start menu πληκτρολογήσετε powershell και κλικ στο εικονίδιο) και δώστε την παρακάτω εντολή:

 (Get-WmiObject -query 'select * from SoftwareLicensingService').OA3xOriginalProductKey

Αν δεν εμφανιστεί κάποιο κλειδί σημαίνει ότι το σύστημά σας δεν συμπεριλαμβάνει το κλειδί των Windows στο BIOS. Αυτό συμβαίνει αν φτιάξατε τον υπολογιστή μόνοι σας, η σε συσκευές που κατασκευάστηκαν από System Builder OEMs, ή σε εκείνες που είχαν πωληθεί αρχικά με των .

Οι διαχειριστές δικτύου που διαχειρίζονται την αδειοδότηση συστημάτων χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες ς κλειδιών μπορούν να πάρουν πληροφορίες από τους υπολογιστές στο δίκτυο, χρησιμοποιώντας ένα διαφορετικές επιλογές της ίδιας εντολής του PowerShell.

Για να δείτε όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση αδειοδότησης ενός μηχανήματος, χρησιμοποιήστε την παρακάτω εντολή:

Get-WMIObject -Class SoftwareLicensingService | Select-Object -Property *

Μην ξεχάσετε τον αστερίσκο στο τέλος της εντολής.

Για να αποθηκεύσετε το κλειδί, κάντε κλικ στο παράθυρο του PowerShell, σύρετε το δείκτη του ποντικιού σας σε ολόκληρο το κλειδί των 25 χαρακτήρων, και στη συνέχεια κάντε δεξί κλικ.

Αν και δεν φαίνεται να συμβαίνει κάτι το κλειδί έχει ήδη αντιγραφεί στο Πρόχειρο. Επικολλήσετε το σε ένα αρχείο κειμένου και αποθηκεύστε το σε ένα ασφαλές μέρος.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.086 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).