Δίκτυο ψυχαγωγίας ενηλίκων κατέθεσε αγωγή κατά της Cloudflare για πειρατεία

Το ALS Scan, ένα ψυχαγωγίας για ενήλικες, κατέθεσε αγωγή κατά της γνωστής εταιρείας Cloudflare,  κατηγορώντας την ότι συνεργάζεται με πειρατικές ιστοσελίδες.

cloudflare

Το ALS Scan, είναι ένα δίκτυο ψυχαγωγίας ενηλίκων με έδρα τις . Κατέθεσε αγωγή σε δικαστήριο της Καλιφόρνιας, κατηγορώντας την Cloudflare, μια κορυφαία εταιρεία παροχής CDN και υπηρεσιών ασφάλειας του δικτύου, ότι βοηθάει την διαδικτυακή πειρατεία. Ισχυρίζεται ότι η Clοudflare βοηθάει πειρατικές ιστοσελίδες να παραμένουν online, παρέχοντας τους τεχνική υποστήριξη καθώς και την υποκείμενη υποδομή των server της.

Το ALS Scan αναφέρει ότι έχει κοινοποιηθεί στην Clοudflare πολλές φορές το γεγονός ότι αρκετοί από τους πελάτες της, στους οποίους περιλαμβάνεται και το , έχουν παραβεί το νόμο της φιλοξενίας σε servers και ότι με την στάση της βοηθάει στην διάδοση υλικού με προστασία πνευματικών δικαιωμάτων και εμπορικών σημάτων. θεωρεί ότι η Clοudflare κάνει τα στραβά μάτια στο “The Pirate Bay” αλλά και σε πολλούς άλλους πειρατικούς δικτυακούς τόπους.

Η μήνυση αυτή εκτός από την Clοudflare αναφέρει επίσης ως κατηγορούμενη και την Tiger Media, μία διαφημιστική εταιρεία για ενήλικες που τρέχει Juicy διαφημίσεις. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι η Tiger Media βοηθάει πειρατικές ιστοσελίδες να παραμένουν ζωντανές, παρέχοντάς τους μια σταθερή ροή εσόδων, ακόμη και αν οι ιστοσελίδες αυτές είναι σαφώς εμπλεκόμενες σε παράνομες δραστηριότητες.

Η αγωγή κατατέθηκε στις 11 Ιουλίου, το 2016, αλλά μόλις ήρθε στο φως από το TorrentFreak. Την ίδια ημέρα, το Ίδρυμα Frontier δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο “Η Cloudflare προστατεύει τους χρήστες του Internet, επιμένοντας στην ύπαρξη δικαστικής εντολής πριν μπλοκάρει τους πελάτες της“.

Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που η Clοudflare είχε κατηγορηθεί για την προστασία σκιερών ιστοσελίδων. Τα τελευταία χρόνια, και ιδιαίτερα μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι από τον περασμένο Νοέμβριο, η Clοudflare έχει προσφέρει DDoS προστασία σε ιστοσελίδες σχετικές με τον ISIS.

Μια θετική απόφαση για το ALS Scan σε αυτή την περίπτωση, θα ανοίξει την πόρτα για τους κατόχους πνευματικών δικαιωμάτων να εκφοβίσουν παρόμοιες εταιρείες εκτός από τους παρόχους CDN όπως η Cloudflare, να σταματήσουν τις επιχειρηματικές δραστηριότητες με τις περιοχές των πειρατών.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).