Προσοχή: Hacked η υπηρεσία Opera Sync του Opera

Χρησιμοποιείτε Opera με Opera Sync; Αλλάξτε άμεσα τον κωδικό πρόσβασής σας. Η εταιρεία έχει αρχίσει να επαναφέρει τους κωδικούς πρόσβασης των χρηστών της υπηρεσίας Opera Sync. Είναι το χαρακτηριστικό που χρησιμοποιείται για να συγχρονίσει τους κωδικούς πρόσβασης, τις ρυθμίσεις και τα δεδομένα σε διαφορετικές συσκευές και εγκαταστάσεις του Opera.

Σε μια δημοσίευση στο blog του Opera η εταιρεία αναφέρει ότι παραβιάστηκε ο server που χρησιμοποιεί το Opera Sync νωρίτερα αυτή την εβδ.Opera Sync

Η εταιρεία αναφέρει ότι ένας άγνωστος εισβολέας κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση στα συστήματα του Opera Sync και φοβάται ότι ορισμένα δεδομένα των χρηστών της έχουν εκτεθεί. Έτσι άρχισε να επαναφέρει όλους τους κωδικούς πρόσβασης.

Το περιστατικό είναι μείζονος σημασίας, λόγω της φύσης των που είναι αποθηκευμένα στο σύστημα. Αν κάποιος εισβολέας αποκτήσει πρόσβαση στο λογαριασμό ενός χρήστη, θα είναι σε θέση να αποκτήσει πρόσβαση σε όλα τα ονόματα και τους κωδικούς πρόσβασης του θύματος για άλλες υπηρεσίες, το ιστορικό περιήγησης του, bookmarks και πολλά άλλα.

Εάν ο χρήστης επέτρεπε στο Οpera Sync για να συγχρονίζει τους κωδικούς πρόσβασής του σε άλλες συσκευές, αυτό σημαίνει ότι όλοι του οι κωδικοί πρόσβασης είναι διαθέσιμοι στους διακομιστές της Opera.

Η εταιρεία δήλωσε ότι όλοι οι κωδικοί πρόσβασης για το Οpera Sync είναι hashed και salted, και οι αποθηκευμένοι κωδικοί πρόσβασης από τους λογαριασμούς κάθε χρήστη είναι κρυπτογραφημένοι.

Αν χρησιμοποιείτε τον συγκεκριμένο browser, με το χαρακτηριστικό Opera Sync θα πρέπει να αλλάξετε όλους τους κωδικούς που χρησιμοποιείτε στο web…. έτσι για να είστε σίγουροι ότι οι λογαριασμοί σας είναι ασφαλείς.

https://www.opera.com/blogs/security/2016/08/opera-server-breach-incident/

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).