Πόση μνήμη RAM είναι αρκετή για το σύστημά μου;

Ο παρακάτω οδηγός θα σας παρουσιάσει πόση μνήμη RAM χρειάζεται ο υπολογιστής σας. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το μέγεθος της RAM, ο τύπος και η ταχύτητα, που υποστηρίζει το σύστημά σας εξαρτάται από τη μητρική πλακέτα ή motherboard.ram

Συμβουλευτείτε το εγχειρίδιο του υπολογιστή σας για να δείτε τι είδους RAM υποστηρίζει το motherborad που “φοράει” ή, αν ο υπολογιστής σας έχει κατασκευαστεί από κάποιο OEM, χρησιμοποιήστε τη σελίδα που διαπιστώθηκε στην Crucial.com να μάθετε ποια RAM είναι συμβατή με το σύστημά σας.

1GB

1GB RΑM είναι η ελάχιστη απαίτηση του συστήματος του Windows 10. Τα Windows 10 θα τρέξουν με αυτό το RΑM, αλλά δεν το συνιστούμε.

1GB μνήμης RΑM είναι αρκετή μόνο για τις βασικές λειτουργίες των Windows, όπως η πλοήγηση στο διαδίκτυο (μην περιμένετε να τρέξετε δεκάδες καρτέλες), ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, ή επεξεργασία κειμένου.

Κάθε είδος παιχνιδιού θα σας ταλαιπωρήσει και τελικά δεν πρόκειται να παίξετε καθώς η RΑM σηκώνει μόνο τα Windows. Η εκτέλεση άλλων καθηκόντων, όπως η επεξεργασία φωτογραφίας ή η αντιγραφή ενός CD θα κολλήσει όλο το σύστημα. Όσο για επεξεργασία βίντεο, ξεχάστε το.

2GB

2GB μνήμης RAM είναι η ελάχιστη απαίτηση του συστήματος για την έκδοση 64-bit των Windows 10. Μπορείτε να το λειτουργήσετε και με λιγότερη RΑM αλλά μάλλον θα αρχίζετε να βρίζετε.

Με τα 2GB θα πρέπει να είστε σε θέση να κάνετε σχεδόν τα πάντα με τον υπολογιστή σας, όπως να παίξετε παιχνίδια, να επεξεργαστείτε εικόνα ή βίντεο, να τρέξετε σουίτες όπως το Microsoft Office, έχοντας μια δεκαριά καρτέλες του προγράμματος περιήγησης ανοιχτές. Σίγουρα όμως το σύστημά σας θα είναι αργό με πολλές παράλληλες διεργασίες.

Με τα 2GB μπορείτε να τρέξετε και κάποια hardcore σουίτα εφαρμογών όπως το Adobe Cloud (έτσι αναφέρει η Adobe), αλλά η συγκεκριμένη RΑM δεν θα σας επιτρέψει πολλές άλλες παράλληλες διεργασίες.

Αν σε ένα σύστημα έχετε 2GB RΑM και προσθέστε περισσότερη θα παρατηρήσετε μια τεράστια διαφορά!

4 GB

Αν τρέχετε ένα λειτουργικό σύστημα 32-bit, με 4GB RΑM, το σύστημά σας θα χρησιμοποιεί μόνο τα 3.2GB. Ωστόσο, ένα λειτουργικό σύστημα των 64-bit χρησιμοποιεί και τα 4GB.

Η διαφορά στην απόδοση ανάμεσα σε ένα σύστημα με 2GB RΑM και ένα με 4GB είναι σαν τη νύχτα και μέρα. Ακόμη και σε ένα σύστημα 32-bit που περιορίζει τη μνήμη RΑM σε λίγο πάνω από τα 3GB, η αύξηση της απόδοσης αξίζει το κόστος αγοράς επιπλέον μνήμης. Εκτός του ότι οι τρέχουν πολύ πιο γρήγορα, μπορείτε να εκτελέσετε περισσότερες εφαρμογές ταυτόχρονα, πράγμα που είναι πολύ βολικό αν τρέχετε σουίτες όπως το Microsoft Office ή το Adobe Creative Cloud (ας πούμε ότι θέλετε να τρέξετε μαζί το Microsoft Word και το Excel, ή το Adobe και το ).

Όλα εκτός από τα φθηνότερα συστήματα με Windows 10 έρχονται με 4GB RΑM, ενώ τα 4GB είναι το ελάχιστο που θα βρείτε σε οποιοδήποτε σύγχρονο σύστημα Mac.

8GB

Να αναφέρουμε από την αρχή ότι θα χρειαστείτε ένα λειτουργικό σύστημα των 64-bit για να χρησιμοποιήσετε τα 8GB RAM.

Η προεπιλογή των απαιτητικών. Εάν θέλετε ένα σύστημα για επεξεργασία φωτογραφίας ή μοντάζ HD βίντεο, “βαριά” παιχνίδια, ή απλά θέλετε ένα γρήγορο σύστημα, τότε τα 8GB RAM είναι το ελάχιστο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να μην απογοητευτείτε.

Αυτό είναι το ποσό της μνήμης RAM συνιστάται από την Adobe για χρήστες που εκτελούν εφαρμογές Creative Cloud.

Τα 8GB RAM δεν είναι ακριβά και η απόδοση θα σας ενθουσιάσει.

16GB και 16GB+

Να αναφέρουμε από την αρχή ότι θα χρειαστείτε ένα λειτουργικό σύστημα των 64-bit για να χρησιμοποιήσετε τα 16GB RAM.

Για επαγγελματίες ή gamers που τα 8 GB μνήμης RAM είναι χρήσιμα αλλά δεν φτάνουν. Για την χρήση εφαρμογών επεξεργασίας εικόνας, επεξεργασίας βίντεο (ακόμα και 4K βίντεο), CAD ή 3D modeling. Τρέξτε μαζί το Premiere Pro, το Photoshop και το After Effects side-by-side σε ένα σύστημα με 8GB RAM, και στη συνέχεια, δοκιμάστε το ίδιο με 16GB και θα αισθανθείτε τη διαφορά.

16GB+ απαιτείται για εκτεταμένη χρήση εργαλείων virtualization, όπως το Microsoft Hyper-V ή το VMware Workstation, ειδικά εάν τρέχετε πολλαπλές εικονικές μηχανές ταυτόχρονα.

Να θυμάστε ότι τα 64-bit των Windows 10 Pro, Enterprise, και Education υποστηρίζουν έως και 2TB μνήμη RAM, ενώ η έκδοση 64-bit των Windows 10 Home υποστηρίζει μέχρι 128GB.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).