Γιατί καίγονται τα Galaxy Note 7

Η απόφαση της για ανάκληση του Galaxy Note 7 οφείλεται στην ελαττωματική του μπαταρία κατά κύριο λόγο. Έτσι η εταιρεία προκειμένου να προστατέψει τους πελάτες της αποφάσισε κάτι που σίγουρα θα έχει σημαντικές επιπτώσεις για την ίδια την εταιρεία, για τους πάροχους αλλά και τους λιανοπωλητές που έχουν αναλάβει την πώληση του smartphone.

Η Samsung πήρε την απόφαση να ανακαλέσει τα Galaxy Note 7 smartphones, μετά από 35 εκρήξεις μπαταριών στα 2 εκατομμύρια πωλήσεις της συσκευής. Οι μπαταρίες σύμφωνα με πληροφορίες, εξερράγησαν κατά τη φόρτιση με γνήσιους φορτιστές της Samsung.Galaxy Note 7 1

Γιατί;

Ο JerryRigEverything ανέβασε ένα βίντεο στο YouTube στο οποίο λύνει ένα Galaxy Note 7 και δείχνει γιατί η μπαταρία μπορεί δυνητικά να εκραγεί. Το βίντεο παρουσιάζει επίσης την μπαταρία να έχει πιάσει φωτιά σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον.

Το Samsung Galaxy Note 7 έρχεται με μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων λιθίου. Οι εταιρείες που χρησιμοποιούν τις συγκεκριμένες μπαταρίες διαθέτουν τρία χαρακτηριστικά που ονομάζονται failsafe. Το πρώτο είναι στον γνήσιο φορτιστή της συσκευής.

Η θύρα φόρτισης είναι το δεύτερο από αυτά δεδομένου ότι μπορεί να προστατεύσει το τηλέφωνο και την μπαταρία από μια κακή ηλεκτρική ροή και ένα ελαττωματικό φορτιστή. Το τρίτο υπάρχει στην ίδια την μπαταρία η οποία έχει το δική της failsafe, ένα κύκλωμα προστασίας στο πάνω μέρος ελέγχει τη ροή του ηλεκτρικού ρεύματος και τη θερμοκρασία του λιθίου. Έτσι η μπαταρία δεν υπερφορτίζετε για να προκαλέσει υπερθέρμανση του λιθίου.

Οι εικόνες από τις που έχουν πάρει φωτιά εμφανίζουν ποια failsafe δεν κατάφεραν να κάνουν σωστά τη τους και την προστασία της μπαταρίας.

Δεν υπάρχουν σημάδια καψίματος κοντά στην θύρα φόρτισης ή σύνδεσης με τη μητρική πλακέτα. Το κάψιμο εμφανίζεται στο μέρος που κάθεται η μπαταρία, πράγμα που σημαίνει ότι οι συνδέσεις είναι καλές, αλλά η ίδια η μπαταρία δεν συμπεριφέρεται σωστά.

Έτσι η μπαταρία θα μπορούσε να περιέχει μικρές μεταλλικές ακαθαρσίες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ανάφλεξη με την υπερφόρτιση. Το παρακάτω βίντεο δείχνει ότι το θα μπορούσε πράγματι να είναι στο κύκλωμα που βρίσκεται στο πάνω μέρος της μπαταρίας. Η φόρτιση ξεκινάει κανονικά αλλά ο ρυθμιστής τάσης δεν κάνει τη δουλειά του.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).