Η αλήθεια για το Apple iPhone 7

Η Apple κυκλοφόρησε το νέο 7 με πολλά νέα, αλλά στοιχειώδη : διπλή κάμερα, βελτιωμένες ταχύτητες επεξεργαστή, αντοχή στο νερό και ένα νέο κουμπί Home.

Ένα από τα νέα χαρακτηριστικά είναι και η αφαίρεση του βύσματος των ακουστικών – που διακηρύσσει το τέλος της επί δεκαετίες καθολικής συμβατότητας.

Όμως, η αλήθεια είναι ότι η αφαίρεση του βύσματος είναι μια απίστευτα καλά σχεδιασμένη απόσπαση της προσοχής των καταναλωτών για αυτό που πραγματικά συμβαίνει: η Apple απλά δεν μπορούσε να διαθέσει μια σημαντική νέα ενημερωμένη έκδοση του iPhone στην ώρα της.Apple iPhone 7

Αλήθεια το σκεφτήκατε έτσι; Υπάρχει κάποιος πραγματικός λόγος της αφαίρεσης του βύσματος την συγκεκριμένη στιγμή, εκτός από την απόσπαση της προσοχής;

Ενώ όλοι φωνάζουν το πόσο ηλίθιο ήταν η αφαίρεση του βύσματος, η Apple διέθεσε άλλο ένα iPhone.

Η ίδια κίνηση είναι επίσης έξυπνη, γιατί σηματοδοτεί την επόμενη μεγάλη καινοτομία, ενώ ταυτόχρονα την αναβάλει… Αφαιρέστε την υποδοχή ακουστικών για να αποφύγουμε κριτικές περί αναμασήματος των ίδιων χαρακτηριστικών, και η πραγματική καινοτομία θα έρθει το 2017, όπως άλλωστε έχει ανακοινώσει ήδη, η ίδια η Apple.

Έτσι η εταιρεία ακολουθώντας πιστά το Νόμο του Moore, δίνει ψίχουλα να την βγάλει και φέτος και ετοιμάζεται για την επόμενη μεγάλη κυκλοφορία που έχει προγραμματίσει και ανακοινώσει από τώρα για το 2017.

Κάθε άλλος κατασκευαστής smartphone ακολουθεί τον ίδιο Νόμο. Έτσι σχεδόν όλα τα μοιάζουν και λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο μέσα στο 2016, έχουν παρόμοιες προδιαγραφές και παρόμοιο πάχος.

Το iPhone 7 είναι ένας συμβιβασμός, μαζί με μια παραδοχή ότι η τεχνολογία των smartphones χρειάζεται σημαντικές προσθήκες. Ήρθε όμως σαν ένας τρόπος για να κατευνάσει τους πελάτες της η εταιρεία, παρέχοντας κάτι που φαίνεται καινοτόμο, διατηρώντας τον κύκλο κυκλοφορίας του προϊόντος και αγοράζοντας ουσιαστικά το χρόνο που χρειάζεται για το επόμενο next big thing.

Εκτός αν πιστεύετε πραγματικά ότι η αντοχή στο νερό ή ένα νέο αξίζει να ξοδέψετε εκατοντάδες ευρώ.

Προσωπικά, μου αρέσει το iPhone 7, αλλά δεν θα το πάρω. Έχω ακόμα το iPhone 6 και ίσως αν κάποια στιγμή δω κάτι αξιόλογο να μπω στον πειρασμό. Όχι όμως τώρα…

Η Apple φαίνεται να το γνωρίζει αυτό καθώς εντελώς συμπτωματικά το 2016 θα είναι το πρώτο έτος, που η εταιρεία δεν πρόκειται να μοιραστεί τους αριθμούς των προ-παραγγελιών στον Τύπο. Σύμπτωση; ή μήπως η εταιρεία γνωρίζει ότι η κυκλοφορία του iPhone 7 ήταν ένα στοιχειώδες βήμα, και όχι ένα πρωτοποριακό άλμα;

Παρόλα αυτά το iPhone 7 είναι η αιχμή της τελειότητας. Είναι ένα όμορφο τηλέφωνο, εξευγενισμένο με ωριμότητα που οφείλεται σε τρία χρόνια .

Πιθανότατα δεν θα βρείτε πιο τέλειο iPhone από το iPhone 7, αλλά στην πραγματικότητα αν έχετε ένα iPhone 6 ή 6s δεν χρειάζεται να αναβαθμίσετε.

Το γεγονός είναι πραγματικά τρομακτικό για το σύνολο της βιομηχανίας των smartphone.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).