Πριν την πρεμιέρα της ταινίας Snowden οι ΗΠΑ τον δείχνουν σαν προδότη

Σήμερα ξεκινάει η πρεμιέρα της νέας ταινίας του Stone “Snowden.” Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Πληροφοριών των ΗΠΑ (US House Intelligence Committee) κυκλοφόρησε σήμερα μια μετά από μια διετή έρευνα για τις διαρροές αμερικάνικων εμπιστευτικών εγγράφων από τον Edward Snowden.

Τυχαίο;

Οι αξιωματούχοι κυκλοφόρησαν την μόλις μία ημέρα πριν από την πρεμιέρα της νέας ταινίας του Oliver Stone με τίτλο Snowden, μια βιογραφική ταινία της ζωής του Edward με τα γεγονότα που οδήγησαν στις αποκαλύψεις του και τις άμεσες συνέπειες.snowden

Η έκθεση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Πληροφοριών διατάχθηκε τον Αύγουστο του 2014 από υψηλόβαθμους αξιωματούχους των ΗΠΑ, ένα χρόνο μετά τις διαρροές των πρώτων εγγράφων (μέσω επιλεγμένων δημοσιογράφων), τον Ιούνιο του 2013.

Ολόκληρη η έκθεση καταλαμβάνει 36 σελίδες, ενώ μια περίληψη τεσσάρων σελίδων υπάρχει στο κάτω μέρος αυτού του άρθρου και επικεντρώνεται σε ορισμένα που ζωγραφίζουν τον Edward Snοwden σαν προδότη.

Οι αξιωματούχοι αναφέρουν ότι τα έγγραφα που έκλεψε ο Edward Snοwden δεν αφορούσαν ατομικά συμφέροντα της ιδιωτικής ζωής, αλλά είχαν μεγάλη αξία για στρατιωτικά προγράμματα άμυνας, και πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας. Οι αξιωματούχοι αναφέρουν ότι τα έγγραφα αυτά περιείχαν πληροφορίες που προστάτευαν τα στρατεύματα των ΗΠΑ στο εξωτερικό και αποκάλυψαν στον κυβερνοχώρο τις δυνατότητες των ΗΠΑ.

Αναφέρουν επίσης ότι ο Snοwden ήταν ένας δυσαρεστημένος υπάλληλο, γιατί εβδομάδες πριν από την κλοπή των εγγράφων της NSA, είχε πάρει επίπληξη για άσχημη συμπεριφορά στον εργασιακό χώρο μπροστά από πολλά στελέχη της NSA.

Σύμφωνα με αξιωματούχους ο Edward Snοwden ήταν υπερβολικός και μερικές φορές κατασκεύαζε τα γεγονότα.

Τέλος, η έκθεση κατηγορεί και την NSA που εδν έχει κάνει τίποτα, τρία χρόνια μετά το γεγονός, για την καλύτερη προστασία των συστημάτων της.

Συνολικά, η έκθεση ζωγραφίζει τον Edward Snowden με ένα αρνητικό , για να εξουδετερώσει την ενίσχυση της δημόσιας εικόνας του που θα ενισχυθεί με τη νέα ταινία του Oliver Stone.

Να αναφέρουμε ότι πριν από τρεις ημέρες, η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών (ACLU), η Διεθνής Αμνηστία και το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ξεκίνησε μια δεύτερη εκστρατεία για την συλλογή υπογραφών από πολίτες των ΗΠΑ ζητώντας από τον Λευκό Οίκο να δώσει χάρη στον Edward Snowden.

Hpsci Snowden Review – Unclass Summary – Final by iGuRu.gr on Scribd

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).