Νευρωνική μηχανική μετάφραση για βελτίωση του Google Translate

Έρχεται βελτιωμένο Google Translate: Το Νευρωνικής Μηχανικής Μετάφρασης της Google (Google Neural Machine Translation) «ξεπερνά» τα αποτελέσματα όλων των άλλων λύσεων μηχανικής μετάφρασης που διατίθενται σήμερα.

Η Google ανακοίνωσε ένα σύστημα νευρωνικής ς μετάφρασης (Neural Machine Translation ή ΝΜΤ), που σύμφωνα με την εταιρεία θα μειώσει τα λάθη στις μεταφράσεις της υπηρεσίας Google Translate από μεταξύ 55 έως και 85%. Η ομάδα ανάπτυξης του project και οι επιστήμονες αναφέρουν τη νέα τεχνολογία σαν ένα “σημαντικό ορόσημο”.Google Translate

Η υπηρεσία Google Translate ανακοινώθηκε πριν από 10 χρόνια από τους της ομάδας Google Brain Quoc Le και ο Mike Schuster.

“Πριν από δέκα χρόνια, είχαμε ανακοινώσει την έναρξη του Google Translate, σε συνδυασμό με τη χρήση της Μηχανικής Μετάφρασης Φράσεων σαν το βασικό αλγόριθμο αυτής της υπηρεσίας. Σήμερα, ανακοινώνουμε το Google Neural Machine Translation (GNMT), το οποίο χρησιμοποιεί τεχνικές εκπαίδευσης state-of-the-art για να επιτευχθούν οι μεγαλύτερες βελτιώσεις στην ποιότητα της μηχανικής μετάφρασης” αναφέρουν οι ίδιοι ερευνητές.

google-neura-machine-translation-system

Σε αντίθεση με το σύστημα που χρησιμοποιούνταν μέχρι σήμερα και μετάφραζε φράσεις με μηχανική μετάφραση (PBMT) (μετάφραση λέξεων και φράσεων ανεξάρτητα από το πως υπάρχουν μέσα σε πρόταση με γνωστά αποτελέσματα εσφαλμένων μεταφράσεων) η νευρωνική αυτόματη μετάφραση εξετάζει ολόκληρη την πρόταση πριν την μεταφράσει.

Οι ερευνητές κατά τη των τελευταίων ετών, προσπαθούν να βελτιώσουν την τεχνολογία της νευρωνικής αυτόματης μετάφρασης για να λειτουργεί καλύτερα σε μεγάλα σύνολα δεδομένων, διατηρώντας παράλληλα καλύτερη ταχύτητα και ακρίβεια.

Εν αναμονή λοιπόν μιας νέας καλύτερης υπηρεσίας μεταφράσεων από την Google, που δεν σταματάει να προσφέρει εργαλεία που μας κάνουν την ζωή ευκολότερη.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).