Fake ιστοσελίδες του Facebook

Είναι ενδιαφέρον το τι βρίσκουμε κάθε τόσο στο Facebook. Σήμερα βρεθήκαμε σε μία fake ιστοσελίδα, που με μια απλή ματιά θα ορκιζόμασταν ότι κάναμε like στο προφίλ ενός φίλου μας.

fake facebook

Προφανώς κάποιος χρήστης στο Facebook έχει ήδη μολυνθεί και κάνει ανακοινώσεις σε όλους τους φίλους του μοιράζοντας links προς μία fake ιστοσελίδα η οποία σας προτρέπει να δείτε ένα ενδιαφέρον φαινομενικά βίντεο .

Με την λογική ότι μιλάμε για ένα social media όπου η βασική προσπάθειά του είναι να  δικτυώσει όσο περισσότερο κόσμο μπορεί, οι φίλοι του φίλου βλέπουν την εν λόγω ανακοίνωση και προσπαθούν να δουν το βίντεο. Το post όμως σας παραπέμπει σε ένα link όπου εμφανίζεται μία ιστοσελίδα με ολόιδια με αυτή του Facebook.

fake2

Προσέξτε τις λεπτομέρειες – παγίδες της fake ιστοσελίδας. Θα δείτε σε αυτήν ότι ξαφνικά έχετε μία νέα ειδοποίηση (γεγονός που σας παροτρύνει να κάνετε στις fake ειδοποιήσεις), οι χρήστες που έχουν απαντήσει στο βίντεο είναι αληθινά links στο  Facebook, υπάρχει ένα link για special video (+18) κλπ.

Τίποτα δε είναι στη τύχη και αν είναι πρωί και δε έχετε ξυπνήσει ακόμα, ή αν είναι βράδυ και τα α αρχίζουν να κλείνουν τότε πολύ εύκολα μπορεί να πέσετε θύμα ς.

 

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).