Πώς να πάρετε screenshot στο Chrome χωρίς τη χρήση επεκτάσεων

Μάθετε πώς να πάρετε στον Chrome ένα screenshot μίας ιστοσελίδας χωρίς τη χρήση add-ons. Στο τέλος του άρθρου δείτε και ένα αντίστοιχο κόλπο για τον Firefox.

Windows 10 tweaks screenshot

Υπάρχουν άπειροι τρόποι για να πάρετε ένα στιγμιότυπο από μία ιστοσελίδα μέσω του Chrome. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πλήκτρο Print (ή Cmd + Shift + 4 σε Mac), ή να εγκαταστήσετε ένα πρόγραμμα για (όπως το SnagIt ή το Windows Snipping Tool), ή να εγκαταστήσετε μια επέκταση του Chrome (όπως το Smartshot που σας επιτρέπει να καταγράψετε η οθόνη και να σχολιάσετε).

Αυτό που μπορεί να μην ξέρετε είναι ότι οι νεότερες εκδόσεις του Google Chrome διαθέτουν ένα ενσωματωμένο που σας επιτρέπει να πάρετε στιγμιότυπα της οθόνης σας χωρίς να εγκαταστήσετε κάποιο add-on.

Πώς να πάρετε ένα στιγμιότυπο στο Google Chrome
Για να ξεκινήσετε, ανοίξτε μία οποιαδήποτε ιστοσελίδα στο Google Chrome και επιλέξτε Ρυθμίσεις -> Περισσότερα Εργαλεία -> Εργαλεία για προγραμματιστές. Εναλλακτικά, πατήστε το πλήκτρο F12 σε Windows (ή CMD + Opt + I σε Mac) για να ανοίξετε άμεσα το Chrome Dev παράθυρο.

Στη συνέχεια, πιέστε το κουμπί Toogle Device Toolbar, έτσι ώστε να γίνει μπλε. Τώρα επιλέξτε οποιαδήποτε φορητή συσκευή από την ενσωματωμένη λίστα των προεπιλεγμένων συσκευών (ή μπορείτε να επιλέξετε το Responsive για αυτόματη ρύθμιση). Ρυθμίστε το ζουμ στο 100% και κάντε κλικ στο εικονίδιο Περιστροφή για να αλλάξετε τον προσανατολισμό (η προεπιλογή είναι στον κατακόρυφο προσανατολισμό.

Κάντε κλικ στις τρεις κατακόρυφες τελίτσες στα δεξιά και επιλέξτε το Capture Screenshot από το , για να αποθηκεύσετε ένα στιγμιότυπο της οθόνης σας σε μορφή .
screen-chrome

Πως να πάρετε ένα στιγμιότυπο στον Firefox
Μπορείτε να συλλάβει ένα screenshots ολόκληρης της ιστοσελίδας μέσω του Firefox, χωρίς να εγκαταστήσετε κανένα add-ons. Σε αντίθεση με τον Chrome, ο οποίος μπορεί να συλλάβει μόνο την ορατή , ο Firefox μπορεί να λάβει ένα στιγμιότυπο του συνόλου της ιστοσελίδας και να το αποθηκεύσει αυτόματα στο προεπιλεγμένο φάκελο λήψεων.

Ανοίξτε το Web μέσω του Εργαλεία > Εργαλεία Προγραμματιστή > Web Console (ή πατήστε ταυτόχρονα τα πλήκτρα Ctrl + Shift + Κ) και στην ενότητα Ρυθμίσεις, ενεργοποιήστε την επιλογή “Take a screenshot of the entire page”. Ο Firefox θα προσθέσει ένα εικονίδιο κάμερας στη γραμμή εργαλείων του Web Console, επιτρέποντάς σας να συλλάβετε ένα screenshots με ένα κλικ.
screen-ff

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).