Satya Nadella: Τα Windows είναι η πιο ανοιχτή πλατφόρμα που υπάρχει

Ο CEO της Microsoft Satya Nadella βρέθηκε στο Gartner Symposium ITxpo 2016 που πραγματοποιήθηκε στο Orlando για να μιλήσει για τα της εταιρείας (Windows και Office) αλλά και για την απόκτηση του LinkedIn που προκάλεσε σάλο μετά τη δημόσια ανακοίνωση για την εξαγορά του από την εταιρεία.

Μια ιδιαίτερα στιγμή κατά την διάρκεια της ομιλίας του Nadella, ήταν όταν αναφέρθηκε στο λειτουργικό σύστημα της Microsoft, το οποίο σύμφωνα με τον CEO έχει ξεκινήσει ένα μακροπρόθεσμο μετασχηματισμό, με τελικό στόχο να φέρει σε επαφή όλες τις πλατφόρμες και να συγχωνεύσει PCs, smartphones και κονσόλες παιχνιδιών.
pinokio Satya Nadella
“Τα Windows είναι η πιο ανοιχτή πλατφόρμα που υπάρχει”, δήλωσε ο Satya Nadella σύμφωνα με το ZDNet, προσθέτοντας ότι “απευθύνεται σε χρήστες, προγραμματιστές και IT μαζί. Αυτή η προσέγγιση τους φέρνει σε επαφή και όταν τους φέρει συμβαίνει κάτι μαγικό.”

Οι προσπάθειες της Microsoft να δημιουργήσει ένα ενιαίο λειτουργικό στηρίζεται κυρίως στα universal apps, που υποτίθεται ότι θα τρέχουν σε όλες τις των Windows, θα έχουν την ίδια και την ίδια αίσθηση, αλλά θα προσαρμόζονται σε διαφορετικά μεγέθη οθόνης, χωρίς να επηρεάζεται η εμπειρία του χρήστη.

Φυσικά κ. Satya Nadella υπάρχει και η αντίθετη άποψη.

Η πλατφόρμα των universal apps, έχει επικριθεί συχνά από πολλούς. Ένας από αυτούς είναι και ο Tim Sweeney, διευθύνων σύμβουλος της Epic Games, ο οποίος ανέφερε (και πολύ σωστά κατά την γνώμη μου) ότι η Microsoft δεν προσφέρει μια ανοικτή πλατφόρμα, αλλά ακριβώς το αντίθετο.

“Ας ρίξουμε μια ματιά στο τι συμβαίνει με τους προγραμματιστές, και συγκεκριμένα: Εάν ζητήσουν να γίνουν Microsoft Registered Developer, και η Microsoft δεχτεί, τι συμβαίνει με το Universal Windows (UWP) app που ανέπτυξαν και το υπέβαλλαν στην Microsoft;”

“Αν η Microsoft αποδεχθεί την εφαρμογή, τότε θα την υπογράψει ψηφιακά χρησιμοποιώντας το DRM της για να την επιστρέψει στον κύριο του . Τότε μόνο και μόνο τότε ο προγραμματιστής είναι σε θέση να τη διανείμει στους χρήστες, και οι χρήστες θα μπορούν να την εγκαταστήσουν χειροκίνητα για να τρέξει σε οποιαδήποτε μηχάνημα με τις ρυθμίσεις προεπιλογής των windows 10. Αυτό είναι ανοικτό; Μπορείτε να το κρίνετε.”

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).