Ενεργοποιήστε το WiFi στα Windows με το πληκτρολόγιο σας

Μερικά laptops έχουν ενσωματωμένο ένα διακόπτη με τον οποίο μπορείτε άμεσα να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε WiFi σας. Αν όμως ο δικός σας υπολογιστής σας δεν διαθέτει κάτι σχετικό τότε μπορείτε να κατασκευάσετε μία συντόμευση ή ένα εικονίδιο στην επιφάνεια εργασία των Windows σας για να κάνετε ακριβώς την ίδια δουλειά. Ας δούμε πως.

wifi

Βήμα πρώτο: Βρείτε το όνομα της WiFi σύνδεσή σας.
Κατ ‘αρχάς, θα πρέπει να βρείτε το όνομα της WiFi σύνδεσής σας. Θα χρειαστεί για να γράψετε τις εντολές που ενεργοποιούν και να απενεργοποιούν τη . Πλοηγηθείτε στο Πίνακας Ελέγχου > Δίκτυο και Internet > Κέντρο δικτύου και κοινής χρήσης > Αλλαγή ρυθμίσεων προσαρμογέα.
Σημειώστε το όνομα της WiFi σύνδεσης που θέλετε να απενεργοποιήσετε. Στο παράδειγμα μας, το όνομα της σύνδεσης είναι “Wi-Fi”.

wf1

Βήμα δεύτερο: Δημιουργήστε τις συντομεύσεις της επιφάνειας εργασίας
Τώρα που γνωρίζετε το όνομα της σύνδεσης, μπορείτε να δημιουργήσετε μία συντόμευση στην επιφάνεια εργασίας σας για την απ του WiFi. Κάντε δεξί κλικ στην επιφάνεια εργασίας των Windows και επιλέξτε Δημιουργία > Συντόμευση για να δημιουργήσετε μια συντόμευση. Αντιγράψτε και επικολλήστε την ακόλουθη γραμμή στο πλαίσιο “Πληκτρολογήστε τη θέση του στοιχείου”:

netsh interface set interface name="Wi-Fi" admin = disabled

wf2

Αντικαταστήστε το όνομα Wi-Fi που υπάρχει στην παραπάνω εντολή με το όνομα της σύνδεσής σας. Πατήστε το κουμπί “Επόμενο” και στην νέα οθόνη ονομάστε τη συντόμευση “Απενεργοποίηση Wi-Fi” ή κάτι παρόμοιο και κάντε κλικ στο κουμπί “Τέλος”.

wf3

Δημιουργήστε αντίστοιχα και την συντόμευση “Ενεργοποίηση Wi-Fi”. Κάντε δεξί κλικ στην επιφάνεια εργασίας και επιλέξτε Δημιουργία > Συντόμευση για να δημιουργήσετε μια νέα συντόμευση. Αντιγράψτε και επικολλήστε την ακόλουθη εντολή στο πλαίσιο “Πληκτρολογήστε τη θέση του στοιχείου”, αντικαθιστώντας Wi-Fi με το όνομα της WiFi σύνδεσής σας.

netsh interface set interface name="Wi-Fi" admin = enabled

Πατήστε το “Επόμενο”, ονομάστε τη συντόμευση “Ενεργοποίηση Wi-Fi” ή κάτι παρόμοιο και κάντε κλικ στο κουμπί “Τέλος”.

Βήμα τρίτο: Δώστε στις δύο συντομεύσεις δικαίωμα Εκτέλεσης ως διαχειριστής
Η εντολή netsh απαιτεί πρόσβαση με δικαιώματα διαχειριστή για να πραγματοποιήσει την αλλαγή στο σύστημά σας. Θα χρειαστεί να δώσετε σε αυτές τις συντομεύσεις το δικαίωμα Εκτέλεση ως διαχειριστής. Για να το κάνετε αυτό, κάντε δεξί κλικ σε μία από τις δύο συντομεύσεις και επιλέξτε “Ιδιότητες”. Κάντε κλικ στο κουμπί “Για προχωρημένους” στην καρτέλα Συντόμευση, ενεργοποιήστε την επιλογή “Εκτέλεση ως διαχειριστής” και κάντε κλικ στο “OK” δύο φορές. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία και για την δεύτερη συντόμευση.

wf4

Βήμα τέταρτο (Προαιρετικό): Αντιστοίχηση συντομεύσεων πληκτρολογίου
Μπορείτε τώρα να ορίσετε μία συντόμευση πληκτρολογίου (αν θέλετε). Κάντε δεξί κλικ σε μία από τις συντομεύσεις και επιλέξτε “Ιδιότητες”. Στην καρτέλα Συντόμευση, κάντε κλικ στο κουτί “Πλήκτρο συντόμευσης” και πατήστε το πλήκτρο ή τον συνδυασμό πλήκτρων που θέλετε να αντιστοιχίσετε στη συντόμευση. Κάντε κλικ στο “OK” μετά. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να ορίσετε τη συντόμευση πληκτρολογίου Ctrl + Alt + F1, κάντε κλικ στο κουτί “Πλήκτρο συντόμευσης” και στη συνέχεια πατήστε Ctrl + Alt + F1.
Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία και για την δεύτερη συντόμευση. Για παράδειγμα, μπορείτε να εκχωρήσετε το Ctrl + Alt + F1 για να απενεργοποιήστε το WiFi σας και το Ctrl + Alt + F2 για να ενεργοποιήσετε τη WiFi.
Σημειώστε ότι αυτές οι συντομεύσεις πληκτρολογίου θα λειτουργήσουν μόνο αν οι συντομεύσεις αποθηκεύονται στην επιφάνεια εργασίας σας ή στο μενού σας. Αν τις τοποθετήσετε σε οποιοδήποτε άλλο φάκελο, οι συντομεύσεις που εκχωρείτε δεν θα κάνουν τίποτα, όταν θα τις πατάτε στο πληκτρολόγιό σας.
Μπορείτε να προσθέσετε αν θέλετε, τις συντομεύσεις αυτές στο μενού Έναρξη σας. Ανοίξτε την εξερεύνηση αρχείων και κάντε -paste την ακόλουθη γραμμή στη γραμμή διεύθυνσης του Explorer:

%appdata%\Microsoft\Windows\\Programs

O Explorer σας λογικά θα σας πάει στις συντομεύσεις του μενού έναρξής σας όπου εκεί μπορείτε να προσθέσετε με copy-paste τις συντομεύσεις που μόλις φτιάξατε στην επιφάνεια εργασία σας.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τις συντομεύσεις
Τώρα μπορείτε να απενεργοποιήσετε ή να ενεργοποιήσετε το WiFi σας είτε με διπλό κλικ τις συντομεύσεις στην επιφάνεια εργασίας σας, ή πατώντας όποια πλήκτρα συντόμευσης έχετε ορίσει στη συντόμευση. Κάθε φορά που θα πατάτε μία από τις συντομεύσεις θα βλέπετε ένα αναδυόμενο παράθυρο όπου θα σας ερωτά “Αν επιτρέπετε σε αυτήν την εφαρμογή να κάνει αλλαγές στην συσκευή σας”. Απλά κάντε κλικ στο “Ναι” και η αλλαγή θα τεθεί σε ισχύ αμέσως. Αν και υπάρχουν τρόποι για να εκτελέσετε τις εντολές αυτές ως διαχειριστής χωρίς όμως τα Windows να σας ζητήσουν την άδειά σας, για την ασφάλειά σας καλύτερα είναι να μην παρακάμψετε το εν λόγω παράθυρο.

wf5

Άλλοι τρόποι γρήγορης απενεργοποίησης του WiFi σας
Υπάρχουν και άλλοι τρόποι για γρήγορη ενεργοποίηση και απενεργοποίηση του WiFi σας. Στα Windows 10, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία πτήσης, η οποία θα απενεργοποιήσει το WiFi, Bluetooth, και άλλα ασύρματα συστήματα.
Φυσικά, η χρήση συντομεύσεων είναι πιο εντυπωσιακή, ταχύτερη και πιο βολική. Απλά καλό είναι να να γνωρίζετε όλους τους τρόπους.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).