Πτώση της Apple μετά από 14 χρόνια στην κορυφή. Τυχαίο;

H εταιρική νικηφόρα πορεία της έχει φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ. Με 14 συνεχόμενα χρόνια αύξησης των εσόδων της η εταιρεία μπορεί να υπερηφανεύεται για την επικράτηση της στον τομέα της ς, ανάμεσα από πολύ ισχυρούς αντιπάλους.

Η εταιρεία όμως μάλλον θα επιβεβαιώσει ότι αυτό το σερί έφτασε στο τέλος του, όταν ανακοινώσει αύριο επίσημα τα κέρδη του τετάρτου τριμήνου.apple

Για το οικονομικό έτος 2016, που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, οι εκτιμήσεις των αναλυτών προβλέπουν ότι η Apple θα αποκαλύψει 215.670.000.000 δολάρια σαν ετήσια , ενώ το οικονομικό έτος 2015 είχε ανακοινώσει 233.720.000.000 $.

Φυσικά, υπάρχει πάντα η πιθανότητα ότι οι πωλήσεις του νέου iPhone 7 θα κάνουν της τεράστια έκπληξη, αλλά θα πρέπει να είναι πραγματικά μια τεράστια έκπληξη.

Η αυτή μάλλον ήταν αναμενόμενη, δεδομένου ότι η εταιρεία επί δύο συνεχόμενα τρίμηνα του έτους αναφέρει λιγότερα έσοδα κάτι που οφείλεται στην των πωλήσεων του iPhone.

Φυσικά όπως έχουμε δει, τίποτα από αυτά δεν φαίνεται να ενοχλεί τους επενδυτές, οι οποίοι έχουν ανεβάσει την μετοχή της Apple περίπου 11% κατά τους τελευταίους έξι μήνες. Έτσι η μετοχή της εταιρείας κοστίζει αυτή τη στιγμή 116,60 δολάρια.

Εδώ να αναφέρουμε ότι την συγκεκριμένη πτώση και τις πιθανές αιτίες της τις είχαμε αναφέρει από το iGuRu.gr στις 27 Απριλίου του 2016.

Για τα αίτια είχαμε μιλήσει και νωρίτερα. Έτσι στην δημοσίευση της 27ης Απριλίου αναφέραμε:

Η Apple του Jobs φαίνεται να είναι ιστορία. Η νέα Αpple σαν εταιρεία του , συνέχιζε να απολαμβάνει τις δόξες και την αναγνωρισιμότητα του brand που δημιούργησε ο Jobs.

Ένα brand name συνυφασμένο με την καινοτομία, τα έξυπνα προϊόντα και το που προπορευόταν της εποχής του.

Στην εποχή του Tim Cook, η καινοτομία ονομάζεται Αpple Watch, iPhone SE, ή ροζ χρυσό χρώμα;

Η Αpple θα πρέπει να σταματήσει να είναι το του Jobs και να γίνει η μαμά νέων καινοτόμων προϊόντων που θα την κάνουν να ξαναβρεί την παλιά της αίγλη. (Μήπως η ιστορία θυμίζει την Ελλάδα του σήμερα;)

Αλλιώς; Οι αριθμοί δυστυχώς είναι αμείλικτοι…

 

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).