Adobe Flash Player 23.0.0.205: ενημέρωση ασφαλείας

H Adobe κυκλοφόρησε σήμερα ένα νέο στην έκδοση 23.0.0.205 που διορθώνει ένα κρίσιμο ελάττωμα ασφαλείας που ανακαλύφθηκε από δύο της Google. Το ελάττωμα χρησιμοποιείται σε επιθέσεις εναντίον χρηστών των Windows.

Η τεχνική περιγραφή της ευπάθειας είναι: “use-after-free ευπάθεια που θα μπορούσε να οδηγήσει σε αυθαίρετη εκτέλεση ,” και η Adobe την κωδικοποίησε με το αναγνωριστικό CVE-2.016-7855.adobe-flash-patch

Οι ερευνητές Neel Mehta και ο Billy Leonard από την ανάλυσης απειλών της Google ανέφεραν ότι η ευπάθεια CVE-2016-7855, φαίνεται να χρησιμοποιείται σε περιορισμένες, στοχευμένες επιθέσεις, ειδικά από ομάδες κυβερνο-κατασκοπείας.

Το Adobe Flash είναι ενσωματωμένο στον browser Edge και τις πρόσφατες εκδόσεις του IE, οπότε η επόμενη ενημερωμένη έκδοση ασφαλείας των Windows θα ενημερώσει και το Flαsh αυτόματα. Ο Chrome έχει επίσης ενσωματωμένο το Flash και μια ενημέρωση του Chrome στην πιο πρόσφατη έκδοση του θα διορθώσει το πρόβλημα.

Οι άλλων προγραμμάτων θα πρέπει να κατεβάσουν την ενημέρωση και να την εγκαταστήσουν. Το ίδιο ισχύει για τους χρήστες με Linux και Mac.

Προς το παρόν, ούτε η Google ούτε η Microsoft έχουν εκδώσει δελτία ασφαλείας που επιδιορθώνουν το πρόβλημα, αλλά λόγω της σοβαρότητας της ευπάθειας, μάλλον θα ακούσουμε νέα πολύ σύντομα.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).