Οι απογοητεύσεις από το MacBook Pro και γενικότερα την Apple

Η Apple ανακοίνωσε χθες την ενημερωμένη έκδοση του MacBook Pro και εκτός από ένα σημαντικό χαρακτηριστικό που φέρνει η συσκευή, θα μπορούσαμε να πούμε ότι ήταν μια απλή  ενημέρωση.

Αυτό από μόνο του είναι απογοητευτικό, αν σκεφτεί κανείς πόσος καιρός έχει περάσει από τότε που αναθεώρησε η Apple το σχεδιασμό και το hardware του super φορητού υπολογιστή της. apple disappointment

Επιπλέον η χρονική συγκυρία παρουσίασης του καινοτόμου Surface Studio από την Microsoft που εξέπληξε τον κλάδο της έκανε το event της Apple να φανεί αδύναμο και χωρίς έμπνευση.

Η εταιρεία που ήταν κάποτε ήταν γνωστή γιατί οδηγούσε την αγορά της τεχνολογίας με νέες κατηγορίες προϊόντων και τολμηρές κινήσεις μοιάζει να στερείται έμπνευσης…

Το νέο Touch Bar είναι μια κακή λειτουργία από μόνη της: η OLED multitouch οθόνη, η οποία περιέχει κουμπιά λειτουργιών και ελέγχου για τις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε, θα μπορούσε κάλλιστα να βρει μερικούς οπαδούς.

Αλλά φαίνεται ότι έγινε μάλλον για λόγους εντυπωσιασμού και δεν είναι τόσο καλά μελετημένη, όπως θα μπορούσε και θα περιμέναμε να ήταν.

Αν επεξεργάζεστε φωτογραφίες ή βίντεο, για παράδειγμα, και προσπαθήσετε να χρησιμοποιήσετε μια μεγάλη εξωτερική οθόνη το laptop σας – και το ενσωματωμένο Touch Bar θα εμφανίζεται χωρίς να μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Η ιδέα μάλιστα δεν είναι ακριβώς και τόσο νέα. Η Razer παρουσίασε μια παρόμοια ιδέα που ονόμαζε Switchblade στο Blade gaming laptop που κυκλοφόρησε το 2012. Αυτό δεν σημαίνει ότι το βοηθητικό πρόγραμμα το Touch Bar δεν προσφέρει κάτι, αλλά αποδεικνύει ότι η Apple δεν σκέφτεται πολύ μπροστά στο μέλλον, όπως το έκανε κάποτε.

Τιμολόγηση

Ο φθηνότερος υπολογιστής με Touch Bar που μπορείτε να αγοράσετε, είναι το βασικό μοντέλο των 13-ιντσών του MacBook Pro το οποίο κοστίζει $ 1.800.

Σίγουρα, τα Macs είναι γνωστά για τη μακροζωία τους και την εντυπωσιακή ποιότητα της κατασκευής, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα 1800 δολάρια είναι μια φθηνή τιμή.

Και όπως αναφέρει το Quartz το κόστος αυτών των νέων laptops είναι δύσκολο να δικαιολογηθεί αν σκεφτεί κανείς τις τιμές των εξαρτημάτων που υπάρχουν στις βιτρίνες καταστημάτων που δεν ανήκουν στην Apple.

Επιλέγοντας ένα SSD του 1TB αντί του τυπικού δίσκου 512GB για το laptop των 13-ιντσών η τιμή ανεβαίνει κατά 400 δολάρια. Εν τω μεταξύ, μπορείτε να αγοράσετε ένα SSD του 1TB με παρόμοια απόδοση για 468 δολάρια από το .

Τα μαθηματικά της Apple απλά δεν παίζονται…

Είναι βέβαια πολύ πιθανό ότι τα νέα πλεονεκτήματα του MacBook θα εντυπωσιάσουν με την απόδοσή τους. Αλλά αν πρέπει να πληρώσετε πολύ ακριβά αυτό που θα αγοράσετε πού είναι η καινοτομία;

Φυσικά δεν μόνο η Apple. Η Microsoft και το τελευταίο της Surface Studio κοστίζει επίσης ακριβά. Η μεγάλη πρόκληση εδώ ήταν η διάθεση νέας τεχνολογίας σε προσιτές τιμές, και όπως φαίνεται καμία εταιρεία δεν κατάφερε να το επιτύχει.

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά στα προϊόντα της Apple είναι το ενιαίο οικο, αλλά φαίνεται πως η εταιρεία αυτή τη φορά κατάφερε να παραδώσει περισσότερη προχειρότητα αντί να το διατηρήσει. Τα MacBook Pro είναι εξοπλισμένα με USB-C που δεν μπορούν να συνδεθούν με το νέο σας iPhone 7, εκτός αν αγοράσετε έναν προσαρμογέα των 20 δολαρίων ή ένα νέο καλώδιο.
Ομοίως, δεν μπορείτε να συνδέσετε τα Lightning ακουστικά σας στο νέο φορητό υπολογιστή σας.

Από την άλλη το νέο MacBook Pro έρχεται με ένα καλό ακουστικών 3,5 χιλιοστών. Ευχαριστώ πολύ Apple.

Με την κυκλοφορία των νέων ελαφρύτερων και λεπτότερων MacBook Pro, η Apple ουσιαστικά σκοτώνει τα προσιτά MacBook Air τα οποία ξεκινούν από την λογική τιμή των 1.000 δολαρίων.

Έτσι αν αναζητείτε laptop της Apple σε αυτή την τιμή, οι επιλογές σας περιορίζονται  στο MacBook των 12-ιντσών που κοστίζει 1300 δολάρια, ή το νέο 13-ιντσών MacBook Pro με το Touch Bar που ξεκινάει από 1.500 δολάρια. Στις ίδιες τιμές βέβαια θα μπορούσατε να αγοράσετε ένα Chromebook ή ακόμα και δύο.

Όπως φαίνεται η Apple δεν περνάει τις καλύτερες της στιγμές. Η εταιρεία έκανε κάθε δυνατή προσπάθεια να παρουσιάσει τα νέα της προϊόντα της στη σκηνή χθες με φανταχτερά γραφικά αλλά ο άνοστη παρουσίαση χρησίμευσε μόνο για να εκθέσει την αδυναμία της Apple να καινοτομήσει, όπως έκανε κάποτε.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).