Ένας μήνας και το FBI θα μπορεί να κάνει hacking παντού στον κόσμο

Σε ένα μήνα, ένα σκοτεινό δικονομικό tweak θα τεθεί σε ισχύ επιτρέποντας στο FBI να κάνουν σε οποιοδήποτε υπολογιστή στον κόσμο, χρησιμοποιώντας ένα ενιαίο ένταλμα.

Η που εγκρίθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο, είναι το άρθρο 41 ή Rule 41 του ομοσπονδιακού κανονισμού της ποινικής δικονομίας. Αυτή τη στιγμή, αν οι αρχές επιβολής του νόμου θέλουν να κάνουν hacking σε έναν υπολογιστή, θα πρέπει να ζητήσουν ένα ένταλμα το οποίο ισχύει για την περιοχή δικαιοδοσίας του δικαστηρίου που βρίσκεται ο . Με την στον κανονισμό, θα μπορούσαν να πραγματοποιήσουν hacking σε οποιοδήποτε υπολογιστή στις ή τον κόσμο.fbi

Σαν bonus, η αλλαγή θα επιτρέψει στις αρχές επιβολής του νόμου την ελεύθερη πρόσβαση και το hacking σε υπολογιστές που είναι ήδη hacked, χωρίς να χρειάζεται κάποιο ένταλμα. Έτσι, για παράδειγμα, εάν έχετε μολυνθεί από ιό, οι αρχές επιβολής του νόμου θα μπορούν χωρίς ένταλμα να δουν όλα τα αρχεία σας.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτή η αλλαγή, ενώ θεωρητικά, δεν χορηγεί στο FBI οποιεσδήποτε επιπλέον αρμοδιότητες, κάνει ευκολότερο για τους πράκτορες να παρακολουθήσουν και να κυνηγήσουν υπόπτους που δραστηριοποιούνται πίσω από ένα VPN ή κάποιο ανώνυμο δίκτυο όπως το Tor.

Για παράδειγμα, θα επιτρέψει στους ερευνητές με ένα ένταλμα και όχι ένα για κάθε χώρα, ή κάθε πολιτεία των ΗΠΑ που εμπλέκεται να εισβάλουν σε συστήματα όλου του κόσμου, και θα τους επιτρέπει χωρίς να χρειάζεται ένταλμα να ψάχνουν σε υπολογιστές που έχουν μολυνθεί με κακόβουλο λογισμικό.

Το Κογκρέσο δεν έχει συζητήσει ακόμα αυτή την αλλαγή και οι νέοι κανονισμοί θα τεθούν σε ισχύ την 1η Δεκεμβρίου, εκτός εάν οι νομοθέτες περάσουν κάποιο νόμο που το απαγορεύει αυτό. ΟΙ γερουσιαστές Ron Wyden (D-OR) και Rand Paul (R-KY) έχουν ήδη αντιδράσει ζητώντας την διακοπή του νόμου μαζικών Hacking αλλά είναι μόλις δύο άτομα.

Οι ομάδες του Internet αγωνίζονται ήδη ενάντια στην αλλαγή, και ζήτησαν από την Γενική Εισαγγελέα Loretta Lynch να κάνει μια δήλωση επί του θέματος.

Δυστυχώς στις ΗΠΑ είναι το αποκορύφωμα των προεδρικών εκλογών, και υπάρχουν πιθανότητες να μην συζητηθεί από το Κογκρέσο πριν από τη λήξη της προθεσμίας. Υπάρχει ακόμα μια πιθανότητα ότι μετά τις εκλογές θα μπορούσε να περάσει ένα νομοσχέδιο, από τη νέα διοίκηση.

Έτσι το FBI και άλλες αρχές επιβολής του νόμου θα είναι σε θέση να πραγματοποιούν hacking κατά βούληση οπουδήποτε στον κόσμο βασισμένοι σε ένα ενιαίο δικαστικό ένταλμα.

Αλλά εσείς δεν πρέπει να ανησυχείτε γιατί δεν κάνετε κάτι παράνομο, σωστά;angel

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).