Google: Το Android είναι τόσο ασφαλές όσο και το iOS

Android ή iOS; Καμία ηλεκτρονική είναι αρκετά ασφαλής αυτές τις μέρες, ακόμη και αν οι εταιρείες επενδύουν πάρα πολλά σε λύσεις ασφάλειας που έχουν σαν στόχο να κάνουν τα προϊόντα τους απόρθητα σε hacking. Η ασφάλεια είναι και ένα πολύ καλό θέμα για συζήτησης στους συσκευών Android και iOS.

Πολλοί ειδικοί σε θέματα ασφάλειας υποστηρίζουν ότι το Android OS είναι ένα χάος στην ασφάλεια, αλλά η Google φαίνεται να έχει κάνει σημαντικά βήματα για τη βελτίωση της προστασίας της ιδιωτικής ζωής και της ασφάλειας σε συσκευές που τρέχουν την κινητή της.android

Η εταιρεία παρέχει τώρα κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων μηνιαίες ενημερώσεις ασφαλείας που διορθώνουν που ανακάλυψε και μπορούν να αξιοποιηθούν από κακόβουλους χρήστες.

Από την άλλη πλευρά, το οικοσύστημα του iOS θεωρείται πιο ασφαλές, αλλά λιγότερο προσαρμόσιμο και ανοικτό για τους προγραμματιστές.

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης μετά από μια ομιλία σε συνέδριο ασφαλείας, ο Adrian Ludwig, διευθυντής της ασφάλειας στο Αndroid, ανέφερε ότι “σίγουρα” οι συσκευές Pixel της Google παρέχουν περίπου την ίδια ασφάλεια που παρέχει και ένα iPhone.

Υποστήριξε δε ότι σύντομα το Αndroid θα είναι καλύτερο: “Μακροπρόθεσμα, το ανοιχτό οικοσύστημα του Android πρόκειται να φτάσει σε πολύ καλύτερη θέση.”

Σύμφωνα με τον Ludwig, η ενσωματωμένη λύση ασφαλείας του Android που ονομάζεται Safety Net σαρώνει τώρα 400 εκατομμύρια συσκευές τη ημέρα. Επιπλέον, το προϊόν μπορεί να ελέγξει 6 δισεκατομμύρια εφαρμογές τη ημέρα.

Χάρη στο Safety Net ο αριθμός των συσκευών Αndroid που έχουν malware είναι πολύ μικρός σήμερα, σύμφωνα με τον Ludwig .

Υποστηρίζει επίσης ότι λιγότερο από το 1% των Αndroid smartphones επηρεάζονται από PHA (Potentially Harmful Applications), κάτι το οποίο είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).