What.cd Επιδρομή της αστυνομίας στους servers του site

Ο ιδιωτικός μουσικός torrent What.cd βγήκε offline πριν από λίγες ώρες, καθώς έχει αναφερθεί επιδρομή της αστυνομίας στους servers που το site στη Γαλλία.

Ένα μήνυμα που δημοσιεύτηκε στον tracker αναφέρει ότι η ιστοσελίδα κλείνει, αν και δεν υπάρχει επιβεβαίωση ότι πραγματοποιήθηκε κάποια επιδρομή από την αστυνομία.

“Λόγω ορισμένων πρόσφατων γεγονότων, η λειτουργία του What.cd τερματίζεται. Δεν θα επιστρέψουμε σύντομα. Όλα τα δεδομένα του site και των χρηστών μας έχουν καταστραφεί. ” αναφέρει η ανακοίνωση.what-cd

Το μήνυμα αφήνει να εννοηθεί ότι το κλείσιμο της ιστοσελίδας θα μπορούσε να είναι μόνιμο, αλλά δίνει και διαβεβαιώσεις για το ότι όλα τα δεδομένα καταστράφηκαν πριν αποκτήσει πρόσβαση η αστυνομία στους διακομιστές.

Επικαλούμενο γαλλικά μέσα ενημέρωσης, το TorrentFreak αναφέρει ότι οι γαλλικές αρχές έκαναν έφοδο σε συνολικά 12 servers της OVH. Δεν πραγματοποιήθηκαν συλλήψεις όπως φαίνεται, και δεν είναι ακόμα σαφές εάν τα δεδομένα εξακολουθούν να υπάρχουν στους διακομιστές, ή έχουν διαγραφεί όπως ανέφεραν οι διαχειριστές στην ανακοίνωση.what.cd

Η υπηρεσία δίωξης εγκλήματος στον κυβερνοχώρο της Gerdarmerie (C3N) επιβεβαίωσε τις αστυνομικές επιχειρήσεις, αλλά δεν αναφέρει σαν στόχο το What.cd. Η γαλλική της μουσικής βιομηχανίας SACEM (Société des auteurs, compositeurs et éditeurs de musique) φέρεται να συνεργάστηκε στενά με τις αρχές για την επιδρομή στο site.

Αυτή τη στιγμή, ακόμα και το IRC που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της ιστοσελίδας είναι offline. Να αναφέρουμε ότι το What.cd ήταν ένας από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς trackers. Οι διαχειριστές της ιστοσελίδας ανακοίνωσαν η σελίδα του διέθετε ένα εκατομμύριο μοναδικές μουσικές κυκλοφορίες.

Η κοινότητα μεγάλωσε με πολύ γρήγορους ρυθμούς από το 2007, κυρίως λόγω της διακοπής του μεγάλου oink.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).