Δεύτερη έφοδος των Αρχών στα κεντρικά γραφεία της Samsung

Οι εισαγγελείς της Νότιας Κορέας εισέβαλαν σήμερα για δεύτερη φορά στο γραφείο της Electronics στη Seoul, στο πλαίσιο μιας ς για το πολιτικό σκάνδαλο με τον Πρόεδρο Park Guen-hye.

Τα γραφεία Samsung Future Strategy Office, είναι το προπύργιο ελέγχου όλου του Samsung Group, και βρίσκεται στα κεντρικά γραφεία της Samsung Electronics στο Gangnam της Seoul.Samsung Electronics

Η Samsung φέρεται να έχει δώσει στην κόρη του Choi Soon-sil, ένα στενό φίλο του Προέδρου Park. Ο Choi έχει φυλακιστεί, καθώς χρησιμοποιώντας την επιρροή του συνήθιζε να επηρεάζει εθνικές υποθέσεις με δωροδοκίες από διάφορους ομίλους.

Η εταιρεία της Νότιας Κορέας φέρεται να έχει δώσει ₩ 3000000000 (περίπου 3 εκατομμύρια δολάρια) στον Choi μέσω μιας εταιρείας που ονομάζεται Widec και έχει σαν έδρα τη Γερμανία, με την ονομαστική δικαιολογία την υποστήριξη της ιππικής εκπαίδευσης της κόρης του Choi.

Η δεύτερη επιδρομή των αρχών πραγματοποιήθηκε για να συλλέξουν αποδείξεις για το αν η Samsung προσπάθησε να χρησιμοποιήσει την επιρροή του Choi στις πολιτικές αρχές της χώρας, (ο Choi έχει ένα μεγάλο μερίδιο της Samsung C&T), να ψηφίσουν υπέρ της ς της εταιρείας με την Cheil Industries που έγινε πέρυσι.

Η συγχώνευση εγκρίθηκε τελικά και η Samsung νίκησε την Elliott Associates των ΗΠΑ. Η νεοσυσταθείσα Samsung C&T είναι τώρα η de facto ιθύνουσα εταιρεία του ομίλου Samsung και έχει ένα μεγάλο μερίδιο της Samsung Electronics.

Η συγχώνευση αυτή θεωρήθηκε σαν ένας τρόπος που χρησιμοποιήθηκε από την άρχουσα οικογένεια Lee να αποκτήσει μεγαλύτερο έλεγχο στην Samsung, από το πιο σημαντικό περιουσιακό στοιχείο του ομίλου.

Οι ερευνητές εξετάζουν επίσης κατά πόσον υπήρχε κάποια οργανωμένη προσπάθεια εκ μέρους της Samsung για δωροδοκίες μέσω του Choi που είχαν σαν στόχο την πολιτική επιρροή.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).