Backup Exec 16 διευρυμένη υποστήριξη cloud και virtualization

Η Veritas Technologies LLC, ανακοίνωσε την κυκλοφορία του Backup Exec 16, μια σημαντικά ανανεωμένη έκδοση της ενοποιημένης λύσης που διαθέτει για την προστασία και την ανάκτηση δεδομένων, για εταιρείες μεσαίου μεγέθους.

Σε αυτή την κατηγορία εταιρειών, αναμένεται αύξηση αναγκών αποθήκευσης δεδομένων κατά 33% την επόμενη τριετία, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα. Με τους προϋπολογισμούς να παραμένουν στα ίδια επίπεδα και τις επιχειρηματικές προσδοκίες να αυξάνονται επιζητώντας ταχεία ανάπτυξη και καλύτερη απόδοση των υπηρεσιών ΙΤ, ως προς τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και ανάκτησης, οι μεσαίες επιχειρήσεις αναζητούν μια πιο ισχυρή, ευέλικτη και αξιόπιστη λύση για την  προστασία των δεδομένων τους.backup-exec-16

Η αποτελεσματική χρήση των διαθέσιμων πόρων θα είναι καίριας σημασίας ώστε να αποφευχθεί η διατάραξη των λειτουργιών των επιχειρήσεων.

Το Backup Exec 16 βοηθά τις επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν κρίσιμες προκλήσεις στην , καλύπτοντας όλα τα κρίσιμα δεδομένα σε virtual, physical και cloud συστήματα – ανεξάρτητα από το που είναι εγκαταστημένα αυτά. Επίσης τις βοηθά να αξιοποιήσουν τις πιο εξελιγμένες και επεκτάσιμες πλατφόρμες της Microsoft όπως το Microsoft Azure, Windows Server 2016 και Microsoft Hyper-V Server 2016.

Με τη νέα έκδοση, οι διαχειριστές των συστημάτων μπορούν να αξιοποιήσουν τη διευρυμένη υποστήριξη cloud, καθώς επίσης και το απλούστερο καθεστώς αγοράς αδειών. Στα χαρακτηριστικά του Backup Exec 16 περιλαμβάνονται:

Εκτεταμένη υποστήριξη Cloud: Το Backup Exec 16 βελτιώνει τη μετάβαση στο cloud, προσφέροντας μια ενιαία, ενοποιημένη πλατφόρμα, που προστατεύει τα critical data σε όλες την virtual, physical και cloud υποδομές. Τα βελτιωμένα configurations που παρέχει για τους servers και τα services, βελτιώνουν την ευελιξία για την προστασία των δεδομένων, από και προς το cloud.

Υποστήριξη υποδομών Microsoft Cloud: Οι οργανισμοί μπορούν να αξιοποιήσουν καλύτερα εξελιγμένες και επεκτάσιμες πλατφόρμες της Microsoft όπως το Azure, τα Windows Server 2016 και το Hyper-V Server 2016. Για παράδειγμα τα components του Azure προφυλάσσονται με τη δημιουργία one-pass backup και δυνατότητες granular recovery σε επίπεδο , φακέλων ή objects. Η ευελιξία του Backup Exec, μπορεί να υποστηρίξει τις επιλογές του οργανισμού ως προς την πολιτική προστασίας των δεδομένων, χωρίς να θέτει περιορισμούς. Με τα αξιόπιστα πρωτόκολλα κρυπτογράφησης end-to-end μπορούν να εξασφαλίσουν τη διασφάλιση των δεδομένων, βοηθώντας παράλληλα τις επιχειρήσεις να αποθηκεύουν ευαίσθητα δεδομένα ακόμη και στις -συνήθως οικονομικότερες- υποδομές cloud.

Υψηλή απόδοση: Το Backup Exec βοηθά στην προστασία των VMware virtual machines, προσφέροντας ταχύτητα, χωρίς μείωση απόδοσης, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα, ότι μεμονωμένα αρχεία μπορούν να αποκατασταθούν γρήγορα. Πρόκειται για την πατενταρισμένη δυνατότητα “Instant Granular Recovery Technology” (Instant GRT), που ικανοποιεί υψηλές απαιτήσεις σε θέματα ανάκτησης δεδομένων.

Οι διαχειριστές των συστημάτων μπορούν να ενεργοποιήσουν τα VMware virtual machines αμέσως μετά από ένα recovery, μειώνοντας σημαντικά το χρόνο και την προσπάθεια που συνήθως απαιτείται για την ενεργοποίηση virtual servers από backup. Αυτή η δυνατότητα δίνει πολλά πλεονεκτήματα σε έναν οργανισμό, όπως π.χ. να ανακάμψει άμεσα μετά από μια επίθεση ransomware.

Απλοποιημένη διαδικασία αγοράς και αδειοδότησης: Απευθυνόμενο σε επιχειρήσεις μεσαίου μεγέθους, που δεν διαθέτουν απεριόριστους πόρους, περίπλοκες υποδομές ή εξειδικευμένους backup administrators, το Backup Exec συνδυάζει την εμπειρία της Veritas με την ασφάλεια σε virtual και cloud περιβάλλοντα, ώστε οι οργανισμοί να μπορούν να προστατεύσουν αποτελεσματικά ολόκληρο το φάσμα των δεδομένων τους.

“Οι περισσότεροι οργανισμοί λειτουργούν σε ένα υβριδικό μοντέλο cloud, που σημαίνει ότι χρειάζονται πρόσβαση σε δεδομένα που φυλάσσονται σε έναν συνδυασμό από ετερογενή cloud περιβάλλοντα και on-premise εγκαταστάσεις” δήλωσε ο Andy Spencer, Backup Exec Product Marketing, της Veritas. “Η Veritas παρέχει προστασία δεδομένων, μειώνοντας την πολυπλοκότητα και τους κινδύνους από τη χρήση πολλαπλών εφαρμογών και αυξάνοντας το βαθμό εποπτείας και ελέγχου των πληροφοριών. Το Backup Exec 16 βοηθάει τις επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν αυτές τις κρίσιμες προκλήσεις με απλό και άμεσο τρόπο, προστατεύοντας εξ ολοκλήρου τα κρίσιμα δεδομένα των οργανισμών τόσο σε physical, όσο και σε virtual ή cloud περιβάλλοντα”.

Η μεγάλη ανάπτυξη σε virtual συστήματα, αυξάνει τις απαιτήσεις αποθηκευτικού χώρο στα data centers. Μια διεθνής έρευνα η οποία διεξήχθη για της Veritas αποκάλυψε ότι, την επόμενη τριετία, οι μεσαίου μεγέθους εταιρείες θα αποθηκεύσουν το 39% των δεδομένων τους σε virtual υποδομές, σε σύγκριση με το 33% των physical και το 27% των cloud υποδομών. Για να αντιμετωπιστεί η πολυπλοκότητα της αποθήκευσης δεδομένων σε πολλαπλά συστήματα, πολλοί οργανισμοί στρέφονται σε system-specific εργαλεία backup. Κατά μέσο όρο, οι εταιρείες χρησιμοποιούν τέσσερα εργαλεία προστασίας δεδομένων, με ξεχωριστά έξοδα αδειοδότησης, συντήρησης, εκπαίδευσης, λειτουργίας και υποδομών για το καθένα από αυτά. Το Backup Exec 16 ενοποιεί τις , βοηθώντας τις μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις να εξοικονομήσουν πολύτιμους πόρους, ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη τους.

Οι πελάτες αυτής της κατηγορίας εμπιστεύονται στο Backup Exec την προστασία των Microsoft και VMware συστημάτων τους, για περισσότερα από 10 έτη. Το Backup Exec προσφέρει ευέλικτες δυνατότητες για την προστασία virtual machines, ώστε οι οργανισμοί να  εξασφαλίζουν ακριβή και αποτελεσματική ανάκτηση δεδομένων που να ικανοποιεί τους επιχειρηματικούς τους στόχους. Το Backup Exec με 2,2 εκατομμύρια πελάτες, έχει υποστηρίξει πάνω από 800 εκατομμύρια αντίγραφα ασφαλείας και 7 εκατομμύρια restores διεθνώς.

“Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεχίσουμε τη μακροχρόνια σχέση μας με τη Veritas, βοηθώντας την να προσφέρει ισχυρές και ευέλικτες λύσεις cloud στην κατηγορία των μεσαίων επιχειρήσεων” δήλωσε ο Tad Brockway, Γενικός Διευθυντής, Microsoft Azure Storage της Microsoft Corp.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).