Android Gooligan Η επίσημη θέση της Google για το θέμα

Το πρωί δημοσιεύσαμε για το Android Gooligan. Αν έχετε κάποιο Android καλό θα ήταν να ελέγξετε μήπως έχει παραβιαστεί. Ένα νέο κακόβουλο λογισμικό Android που έχει ήδη παραβιάσει πάνω από 1 εκατομμύριο λογαριασμούς Google και μολύνει περίπου 13.000 συσκευές κάθε μέρα.

virus Gooligan

Το ονόμασαν Gooligan και μπορεί να πραγματοποιεί root στις συσκευές Android συσκευές για να κλέψει τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και διακριτικά ταυτότητας που υπάρχουν αποθηκευμένα.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στην πρώτη μας δημοσίευση.

Η Google φέρεται να εξέδωσε μια επίσημη ανακοίνωση για το θέμα που την δημοσιεύουμε παρακάτω όπως τη λάβαμε:

“Σε συνέχεια του δημοσιεύματός σας για το ζήτημα που έχει ανακύψει αναφορικά το κακόβουλο app Goοligan, σας αποστέλλουμε την  επίσημη θέση της Google με την παράκληση να την εντάξετε επίσης στο δημοσίευμά σας.

“Εκτιμούμε τη συμβολή της Check Point με την οποία έχουμε συνεργαστεί για να κατανοήσουμε και αντιμετωπίσουμε τέτοια θέματα. Αξίζει να τονιστεί πως στο πλαίσιο της διαρκούς μας προσπάθειας να προστατέψουμε τους από την «οικογένεια» κακόβουλων λογισμικών Ghost Push, έχουμε πάρει πολυάριθμα μέτρα και λαμβάνουμε μέτρα προστασίας για να βελτιώνουμε την ασφάλεια σε όλο το οικοσύστημα του Android.

Συγκεκριμένα οι ενέργειες μας περιλαμβάνουν: την ανάκληση των token (παραμέτρων) των λογαριασμών Google των χρηστών που έχουν μολυνθεί οι συσκευές τους, την παροχή σαφών οδηγιών για να συνδεθούν ξανά με ασφάλεια, την απενεργοποίηση των εφαρμογών που σχετίζονται με το θέμα αυτό από τις μολυσμένες συσκευές, τη διαρκή ανάπτυξη εφαρμογών επαλήθευσης και τις διαρκείς βελτιώσεις του SafetyNet για την προστασία των χρηστών από αυτές τις εφαρμογές στο μέλλον και την συνεργασία μας με τους παρόχους υπηρεσιών ίντερνετ ( ISPs) για να εξαλείψουμε αυτό το κακόβουλο λογισμικό εντελώς”.

Ludwig, Director Android Security

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).