Αγορές με Visa online; Μπορούν να μαντέψουν το CVC σας

Αγοράζεις online με την πιστωτική σου κάρτα (Visa), και νομίζεις ότι είσαι ασφαλής; Σκεφτείτε το πάλι, επειδή όπως φαίνεται είναι πολύ πιο εύκολο για τους απατεώνες να μαντέψουν τα διαπιστευτήριά σας.

Σύμφωνα με μια έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Newcastle, υπάρχει μια μαύρη τρύπα στην ασφάλεια της πιστωτικής κάρτας που καθιστά πολύ εύκολο στους hackers να ανακτήσουν ευαίσθητες πληροφορίες. visa

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι αν δοκιμάζουν τις εικασίες τους για τον αριθμό CVC της κάρτας σε πολλές διαφορετικές , τα συστήματα δεν ενεργοποιούνται και ο ιδιοκτήτης δεν θα ειδοποιηθεί για την ύποπτη δραστηριότητα.

Το παραπάνω δείχνει ότι οι hackers χρειάζονται μόνο έξι δευτερόλεπτα με μια ειδικά σχεδιασμένη εργαλειοθήκη για να αποκαλύψουν το CVC μιας κάρτας.

https://www.youtube.com/watch?v=uwvjZGKwKvY

Με τη δημιουργία δεδομένων που συλλέγονται από πολλές εικασίες που πραγματοποιούνται σε διαφορετικές -αγορές, το λογισμικό είναι σε θέση να συγκεντρώσει γρήγορα πληροφορίες όπως την ημερομηνία λήξης της κάρτας, τη διεύθυνση του κατόχου ή και το CVC. Η φημολογείται ότι έχει χρησιμοποιηθεί σε ένα περιστατικό της Tesco νωρίτερα αυτό το μήνα.

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι μόνο οι κάρτες Visa είναι ευαίσθητες στο συγκεκριμένο ελάττωμα ασφαλείας, καθώς άλλοι εκδότες καρτών όπως η MasterCard παρακολουθούν τις προσπάθειες των hacker να μαντέψουν στοιχεία και από διαφορετικές ιστοσελίδες. Το οικοσύστημα της Visa ωστόσο, δεν έχει ρυθμιστεί να παρακολουθεί πολλές online αγορές.

Πριν από τη δημοσίευση των ευρημάτων τους στο IEEE Security & Privacy 2017 (PDF), οι ερευνητές ενημέρωσαν την Visa, αλλά η , δυστυχώς, δεν φαίνεται να έχει λάβει τα ευρήματά τους σοβαρά, αναφέροντας στο The Independent ότι «η έρευνα δεν λαμβάνει υπόψη της, τις πολλαπλές στρώσεις καταπολέμησης της απάτης που υπάρχουν μέσα στο σύστημα πληρωμών, καθένα από τα οποία πρέπει να πληρείτε προκειμένου να πραγματοποιηθεί κάποια συναλλαγή.”

Οι πιστωτικές κάρτες είναι ένα τέλειο παράδειγμα της παλαιάς ς που εξακολουθεί να υπάρχει σε ένα σύγχρονο κόσμο.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).