Συνεργασία Microsoft, Intel και το πταίσμα της NSA

Η Microsoft και η Intel αποκάλυψαν ότι συνεργάζονται για να κάνουν πιο λειτουργικό το Cortana. Σύμφωνα με τα τελευταία νέα η προσωπική της Microsoft θα είναι σε θέση να ενεργοποιήσει και τον προσωπικό σας υπολογιστή.

Η Intel αποκάλυψε ότι με τη της με τη Microsoft για το Cortana, σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν τεχνολογίες αναγνώρισης ομιλίας μακρινού πεδίου. Έτσι οι χρήστες θα είναι σε θέση να λειτουργήσουν τους υπολογιστές τους μέσω της ψηφιακής βοηθού. microsoft

Με άλλα λόγια, θα μπορείτε να φωνάξετε ένα “Hey, Cortana” στον υπολογιστή σας από κάποιο άλλο δωμάτιο και τα Windows 10 θα ξεκινήσουν.

Όμως αν το σκεφτείτε λίγο παραπάνω θα δείτε ότι η συγκεκριμένη είδηση, προκαλεί αμφιθυμία. Να χαρούμε ή αν ανησυχήσουμε;

Ουσιαστικά αυτό που μας λέει η Microsoft είναι ότι θα έχει την δυνατότητα να ακούει το τι γίνεται μέσα στο σπίτι μας, ακόμα και στο διπλανό δωμάτιο.
Δεν θεωρώ ότι είμαι καταστροφολόγος, αλλά η συγκεκριμένη είδηση με ανησυχεί πάρα πολύ.

Γιατί;

Εντάξει η Microsoft ας τα πάρει τα δεδομένα, όσοι την επιλέγουν να την χαίρονται. Εξάλλου έχετε συμφωνήσει όλοι με τους όρους χρήσης του (αν και πιστεύω ότι οι όροι θα πρέπει να αλλάξουν για το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό). Όμως εφόσον μπορεί η Microsoft γιατί να μην μπορεί να ακούσει το τι συμβαίνει μέσα στα σπίτια μας και κάποιος που έχει στα χέρια του ένα zero day;

Γιατί να μην έχουν πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα και οι μυστικές ή φανερές υπηρεσίες;

Προς το παρόν δεν έχουμε πληροφορίες για το πόσα θα μπορεί να ακούει η ψηφιακή βοηθός, το εύρος, αν θα μπορεί να ξεχωρίσει φωνές σε θορυβώδη περιβάλλοντα, αν τα δεδομένα θα συλλέγονται με , και ποιος θα έχει πρόσβαση… (και μην περιμένετε ότι η Microsoft θα αναφέρει αυτούς που θα έχουν πρόσβαση πραγματικά).

Και ενώ η Intel αναφέρει:

«Βλέπουμε ένα κόσμο ευκαιριών με την τεχνητή νοημοσύνη. Οι μηχανικοί μας συνεργάζονται στενά με τη Microsoft για να προσθέσουμε αναγνώριση ομιλίας μακρινού πεδίου και βελτιωμένη φωνητική σε υπολογιστές, κάτι που θα τους καθιστά πολύ πιο έξυπνους” εμείς θα πρέπει να ετοιμαζόμαστε για αυτό που έρχεται.

Θεωρώ ότι τα επόμενα χρόνια οι δράσεις της NSA που μάθαμε από τον Snowden, θα είναι πταίσματα σε αυτό που μας έρχεται και απλά το αποδεχόμαστε σαν μια νέα τεχνολογία.

Μάλλον θα πρέπει να αποδεχτούμε όλοι μας ότι δεν θα υπάρχει πια ιδιωτική ζωή, με ανοιχτό ή με κλειστό υπολογιστή, τηλέφωνο, ψυγείο, τοστιέρα κλπ, κλπ…

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).