Microsoft: επιτρέπει σιωπηρά τις δωρεάν αναβαθμίσεις από Windows 7

Όπως είχαμε προβλέψει στο πριν ακόμη λήξει η δωρεάν προσφορά αναβάθμισης από Windows 7 σε Windows 10 από την Microsoft, η εταιρεία συνεχίζει να προσφέρει δωρεάν αναβαθμίσεις από τα παλαιότερα λειτουργικά της συστήματα, σιωπηρά πλέον.Windows 7

Στις 6 Μαΐου του 2016 είχαμε αναφέρει μέσα από το άρθρο/άποψη “Τα Windows 10 και το Success Story της Microsoft“:

Το πραγματικό στοίχημα για την Microsoft θα διατηρήσει την υιοθέτηση των Windows 10, όταν λήξει η δωρεάν προσφορά αναβάθμισης. Η εταιρεία επανέλαβε σήμερα ότι οι χρήστες των Windows 7 και 8.1 έχουν μόνο τρεις μήνες (29 Ιουλίου του 2016 είναι η τελευταία ημέρα) για την δωρεάν αναβάθμιση, και στη συνέχεια, οι τιμές θα είναι στα 119 δολάρια για την έκδοση Home, και 199 για την έκδοση Pro.

Πάντως δεν θα εκπλαγούμε αν η Microsoft επεκτείνει την προσφορά της. Αν δεν το κάνει, ο στόχος της εταιρείας να εγκαταστήσει τα Windows 10 σε 1 δισ «σε δύο με τρία χρόνια» κινδυνεύει να μην πραγματοποιηθεί. Σχεδόν το ένα τρίτο του στόχου έχει επιτευχθεί σε εννέα από τους 36 μήνες. Αν όμως ο ρυθμός αυτός επιβραδυνθεί, η Microsoft θα πρέπει να επεκτείνει την προσφορά της.

Σήμερα διαβάσαμε στο ghacks ότι ο διαχειριστής του blog μπόρεσε να πραγματοποιήσει μια δωρεάν αναβάθμιση από Windows 7, αγοράζοντας την άδεια χρήσης από το ebay.

Ήταν αναμενόμενο. Γιατί;

Διαβάστε το μας άρθρο: Μας αγαπάει η Microsoft; Γιατί τα Windows 10 ήταν δωρεάν

Να υπενθυμίσουμε ότι τα οws 10 είναι μια υπηρεσία. Αυτό σημαίνει ότι θα ενημερώνονται τακτικά με όχι μόνο διορθώσεις, αλλά και με νέα . Τα Windοws 10 αναπτύχθηκαν με έναν πολύ διαφορετικό τρόπο από ό, τι οι προκάτοχοί τους, και είναι ακόμα υπό ανάπτυξη. Να ξαναναφέρουμε τις πληροφορίες που λαμβάνει η εταιρεία μέσω της τηλεμετρίας του Windows 10, επικαλούμενη την συνεχιζόμενη ανάπτυξη του λειτουργικού.

Εν τω μεταξύ τα δεδομένα συνεχίζουν να γεμίζουν τα dumps των της εταιρείας.

Για πολλούς λόγους τα Windows εξακολουθούν να είναι ζωτικής σημασίας για την εταιρεία, και γιαυτό ξεκινώντας την διάθεσή τους πίεζε πολύ επιθετικά για την υιοθέτηση του Windοws 10.

Μετά από ένα σωρό καταγγελίες στο internet η Microsoft παραδέχτηκε ανοιχτά την επιθετική της συμπεριφορά, αλλά όπως φαίνεται συνεχίζει την προώθηση του λειτουργικού της, αθετώντας ουσιαστικά αυτά που είχε ανακοινώσει.

Όπως φαίνεται η υιοθέτηση του λειτουργικού από περισσότερους χρήστες (και ουσιαστικά η απομάκρυνσή τους από το Windows 7) είναι πιο σημαντικό από το ότι η Microsoft για άλλη μια φορά πιάστηκε να αναιρεί αυτά που ανακοινώνει.

  • Το παραπάνω άρθρο δεν αποτελεί παρότρυνση αναβάθμισης του παλαιού σας Windows 7 σε Windows 10.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).