YouTube αποσύρει τις διαφημίσεις επικάλυψης 30 δευτερολέπτων

Το YouTube διαθέτει πολλές διαφορετικές μορφές διαφήμισης. Βέβαια η πιο ενοχλητικές για τους περισσότερους είναι αυτές που δεν μπορούν να παρακαμφθούν αν δεν περάσουν 30 δευτερολέπτα.

Φυσικά υπάρχουν τρόποι για να αποφύγετε εντελώς αυτές τις διαφημίσεις, αλλά “σύντομα” δεν θα πρέπει να το κάνετε. Από το επόμενο έτος η Google σχεδιάζει να διακόψει αυτό το είδος της διαφήμισης εντελώς.youtube

Ναι σωστά διαβάσατε: η Google ανακοίνωσε ότι στοχεύει να προσφέρει καλύτερη εμπειρία θέασης στους χρήστες της, προσθέτοντας:

“Ως μέρος αυτής της προσπάθειας, έχουμε αποφασίσει να σταματήσουμε την στις unskippable διαφημίσεις των 30 δευτερολέπτων από το 2018 και να επικεντρωθούμε σε μορφές που λειτουργούν καλά τόσο τους χρήστες όσο και τους .”

Αναγνωρίζοντας ότι η συγκεκριμένη μορφή διαφήμισης δεν είναι εξαιρετικά δημοφιλής, ιδιαίτερα μεταξύ των χρηστών κινητών συσκευών που διαθέτουν ακριβές κινητής τηλεφωνίας, η εταιρεία πιέζει τους διαφημιστές να χρησιμοποιούν διαφορετικές μορφές διαφήμισης, όπως αυτή με την επικάλυψη των έξι δευτερολέπτων που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2016.

Η απόφαση δεν φαίνεται να έρχεται τυχαία, καθώς το τοπίο του video streaming έχει αλλάξει δραματικά τα τελευταία χρόνια, και το YouTube δεν είναι πλέον ο μοναδικός παίκτης.

Το Instagram και το Facebook έχουν και προσφέρουν τις δικές τους πλατφόρμες , αλλά υπάρχει και ανταγωνισμός από διάφορες άλλες όπως τη vid.me και τη Rumble.

Έτσι για να παραμείνει ανταγωνιστική, η Google φαίνεται να σκέφτηκε την καλύτερη εμπειρία του τελικού χρήστη στο YouTube, και ένα καλό πρώτο βήμα θα είναι η μελλοντική απόσυρση της πιο επιθετικής μορφής διαφήμισης που χρησιμοποιούσε.

Θα πρέπει όμως να κάνετε υπομονή μέχρι με το 2018…

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).