Γερμανία: Απαγορεύτηκε η κούκλα Cayla

Γνωρίζετε την κούκλα Cayla; Οι γερμανικές ρυθμιστικές αρχές φαίνεται να σταμάτησαν τον εφιάλτη κάθε γονέα μετά την αποκάλυψη ότι hackers μπορούσαν να μετατρέψουν εύκολα μια κούκλα που ονομάζεται “My Friend Cayla” σε συσκευή κατασκοπείας.

Οι γερμανικές ρυθμιστικές αρχές απαγόρευσαν τη δυνατότητα ς της κούκλας στο Internet, προτρέποντας τους να απενεργοποιήσουν το διαδραστικό παιχνίδι.Cayla

“Οι κάμερες ή τα μικρόφωνα εκπέμπουν ένα σήμα, και έτσι μπορεί να μεταδώσει δεδομένα χωρίς ανίχνευση, που θέτουν σε κίνδυνο την ιδιωτική ζωή των ανθρώπων”, δήλωσε ο Jochen Homann, ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Δικτύων.

Η υπηρεσία τόνισε ότι αυτό ισχύει ιδιαίτερα στην κούκλα Cayla όπου τα παιδιά μπορούν να κάνουν ερωτήσεις, περιμένοντας να το απαντήσεις από την κούκλα, που τις αναζητεί στο διαδίκτυο. Υπάρχει επίσης το ενδεχόμενο, ότι οι εταιρείες θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τέτοια παιχνίδια για να σερβίρουν διαφημίσεις άμεσα στα παιδιά, γεγονός που καθιστά την κατάσταση ακόμη πιο επικίνδυνη δεδομένο το πόσο ευάλωτα είναι παιδιά είναι σε αυτές τις επιρροές.

Η προειδοποίηση αναφέρει ότι η κούκλα καταγράφει οτιδήποτε πει ένα παιδί αλλά και τα άτομα που υπάρχουν γύρω του.

“Ο κατασκευαστής δεν έχει προστατεύσει επαρκώς την σύνδεση, και το παιχνίδι μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οποιονδήποτε στην περιοχή για να ακούσει απαρατήρητος τις .”

Η Genesis Toys, η κατασκευάστρια εταιρεία της κούκλας, αναφέρει ότι εξετάζει τακτικά τα μέτρα ασφάλειας κρυπτογράφησης για την προστασία μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης. Από την άλλη πλευρά, ακόμη και αυτοί παραδέχονται ότι καμία μέθοδος μετάδοσης δεδομένων μέσω του Διαδικτύου, ή μέθοδος ηλεκτρονικής αποθήκευσης δεν είναι 100% ασφαλής.

Οι σημειώσεις του κατασκευαστή όσον αφορά την προστασία της ιδιωτικής ζωής σε περίπτωση χρήσης του προϊόντος αναφέρουν ότι συγκεντρώνουν όλες τις πληροφορίες που θέλουν, όχι μόνο για να επιστρέψουν πληροφορίες στα παιδιά μέσω του Google, της Wikipedia και του Weather Underground, αλλά και για βελτιώσουν τις δικές τους υπηρεσίες, για εσωτερικούς σκοπούς της επιχείρησης, όπως τη διεξ κάποιας έρευνας, για παράδειγμα.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).