Google Doodle για την αποκάλυψη της NASA

Επειδή η Google είναι πάντα μέσα στα γεγονότα που τρέχουν το σημερινό της Doodle είναι αφιερωμένο στους επτά πλανήτες που βρέθηκαν να είναι σε τροχιά γύρω από ένα αστέρι-νάνο και ανακοινώθηκαν χθες από τη NASA.

Σύμφωνα με την διαστημική των ΗΠΑ, το αστέρι-νάνος βρίσκεται σε απόσταση 40 ετών φωτός μακριά από τον πλανήτη μας (ένα τσιγάρο δρόμος). Google doodle

Οι πλανήτες που ανακάλυψε η NASA, σύμφωνα με την ανακοίνωση της διαστημικής υπηρεσίας μοιάζουν σε μέγεθος με τη Γη και στην επιφάνειά τους επικρατούν παρόμοιες θερμοες. Αυτό σημαίνει ότι μάλλον στην επιφάνειά τους βρίσκεται νερό σε υγρή μορφή, κάτι που για τους επιστήμονες θεωρείται μια πολύ κάλή ένδειξη παρουσίας ζωής.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες που έκαναν την ανακοίνωση οι καταλληλότερες συνθήκες για ζωή στους εφτά πλανήτες που ανακαλύφθηκαν επικρατούν σε τρεις τουλάχιστον από αυτούς. Οι επιστήμονες αισιοδοξούν ότι στους τρεις από τους εφτά υπάρχει η δυνατότητα να βρεθούν και ωκεανοί.

Επειδή λοιπόν πρόκειται για μια πολύ σπάνια (προς το παρόν και με τα τεχνικά μέσα εξερεύνησης του διαστήματος που διαθέτουμε), η Google αφιέρωσε το σημερινό Doodle στη χθεσινή αποκάλυψη της NASA που έγινε πρωτοσέλιδο σε όλα τα ΜΜΕ.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).