Evgeniy Bogachev: Ο μεγαλύτερος cyber εγκληματίας στο κόσμο

Την Κυριακή, η εφημερίδα New York Times δημοσίευσε ένα άρθρο σχετικά με τον Evgeniy M. Bogachev, όπου τον περιέγραφε ως “τον πιο εγκληματία στον κόσμο”. Η ιστορία της NYT περιείχε λεπτομέρειες σχετικά με τα εγκλήματα του , οικονομικά στοιχεία όπως σπίτια, αυτοκίνητα, κότερα και φωτογραφίες του που θυμίζουν ταινίες με το FBI.

Bogachev

O Bogachev καταζητείται εδώ και καιρό για την hacking δραστηριότητά του καθώς έχει “απαλλοτριώσει” εκατομμύρια δολάρια από επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και έχει θέσει υπό τον έλεγχό του εκατοντάδες χιλιάδες υπολογιστές. Το malware του GameOver Zeus, τον έκανε κυριολεκτικά πλούσιο.

Ο Bοgachev, σύμφωνα με την ιστορία των New York Times, πιστεύεται ότι συνεργάζεται με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες. Ήταν άλλωστε, ένας από τους που επί προεδρίας Obama το 2016 του επεβλήθησαν κυρώσεις ως απάντηση στην υπόθεση του ρώσικου hacking που είχε σαν στόχο να επηρεάσει τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Σε μία άλλη φωτογραφία του στο Twitter φαίνεται να κρατά μία γάτα Βεγγάλης φορώντας λεοπαρδαλέ πιτζάμες και γυαλιά ηλίου εντός εσωτερικού χώρου.

Σύμφωνα με το άρθρο ο Bοgachev έχει στην κατοχή του δύο βίλες στη Γαλλία και ένα στόλο από αυτοκίνητα σταθμευμένα σε όλη την Ευρώπη, έτσι ώστε να μην χρειαστεί ποτέ να νοικιάσει όχημα στις διακοπές του. Έχει πολλά πολυτελή αυτοκίνητα, αλλά προτιμά τα Jeep Grand . Κατέχει ένα γιοτ. Είναι εξαιρετικά παρανοϊκός. Ζει στην με το όνομά του.

Δεν υπάρχει καμία συμφωνία έκδοσης μεταξύ των ΗΠΑ και της ς και έτσι και αλλιώς οι Ρώσοι δε έχουν καμία διάθεση να συνεργαστούν με τις ΗΠΑ σε αυτόν τον αγώνα εναντίον του hacking, οπότε ο Bogachev μπορεί να συνεχίσει να ξοδεύει την τεράστια περιουσία του. Προς το παρόν, υπάρχει μια αμοιβή 3 εκατομμυρίων δολαρίων για τη σύλληψη του Bogachev.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).