Intel SSD DC P4800X τόσο γρήγορος που επεκτείνει τη μνήμη RAM

Η Intel παρουσίασε το πρώτο της προϊόν Optane 3D XPoint, το σκληρό δίσκο Intel SSD DC P4800X, που σύμφωνα με την εταιρεία μπορεί να εκτελεί τις διεργασίες μιας βάσης δεδομένων έως και 10 φορές πιο γρήγορα.

Ο πρώτος Optane (Intel SSD DC P4800X) θα είναι διαθέσιμος από σήμερα στα 375GB, και κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2017 θα κυκλοφορήσει στα 750GB, 1.5TB αλλά και σαν U.2.Intel SSD DC P4800X

Πέρα από την ταχύτητα του SSD που ο εταιρεία ανέφερε ότι ανταποκρίνεται γρηγορότερα από 8 έως 40 φορές σε σύγκριση με τον P3700 SSD DC, η Intel αναφέρει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για επέκταση της ς.

Σε συνδυασμό με το Memory Drive που υπάρχει στα chip Xeon, ένας Optane SSD είναι σε θέση να χρησιμοποιηθεί σαν μια δεξαμενή μνήμης (memory pool) μαζί με τη DRAM χωρίς να χρειάζεται να ρυθμίσετε το λειτουργικό σας σύστημα ή να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε εφαρμογή.

Η εταιρεία αναφέρει μάλιστα ότι κατά το φόρτο εργασίας, πιστεύει όσο το 90% της DRAM μπορεί να αντικατασταθεί από τον Optane SSD.

Σε ένα παράδειγμα, η εταιρεία χρησιμοποίησε ένα dual-Xeon server με 678GB RAM που διαχειριζόταν μια βάση δεδομένων MySQL των 675GB. Η εταιρεία άλλαξε τη RAM στα 128GB και πρόσθεσε δύο δίσκους Intel SSD DC P4800X των 375GB. Αμέσως μετά παρατηρήθηκε μια της τάξης του 20 τοις εκατό στην απόδοση της βάσης δεδομένων.

Με την μεγαλύτερη χωρητικότητα του Optane ένα σύστημα Xeon dual-socket θα μπορούσε να έχει 24 TB μνήμης, και ένα σύστημα quad-socket θα φτάνει τα 48TB.

Η Intel ανακοίνωσε ότι οι Optane 3D θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμοι για analytics, μηχανική μάθηση, και δεδομένων.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).