Η επόμενη έκδοση του uTorrent θα τρέχει στον browser σας

Ο δημιουργός του BitTorrent Bram Cohen αποκάλυψε τα σχέδια μετας της δημοφιλής εφαρμογής uTorrent σε πρόγραμμα περιήγησης (browser). Η επόμενη αναθεώρηση της εφαρμογής θα τρέχει στο προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης των χρηστών, και θα συμπεριλαμβάνει ένα ανανεωμένο περιβάλλον εργασίας για μια σημαντικά βελτιωμένη εμπειρία streaming.

Με περίπου 150 ενεργούς χρήστες το μήνα, το uTorrent παραμένει ο κορυφαίος torrent client στο web.uTorrent

Όμως παρά τη δημοτικότητα της εφαρμογής, η εισαγωγή νέων χαρακτηριστικών έχει σταματήσει τα τελευταία χρόνια. Στην πραγματικότητα, μερικές από τις πιο σημαντικές αλλαγές χρονολογούνται πριν από πέντε χρόνια, όταν το uTorrent κυκλοφόρησε την έκδοση 3.0.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον δημιουργό του BitTorrent και ιδρυτή της BitTorrent Inc, κ. Bram Cohen, αυτό θα αλλάξει στο εγγύς μέλλον. Σε μια συνέντευξη που έδωσε στο Steal This Show podcast του TorrentFreak, η οποία θα κυκλοφορήσει αυτό το Σαββατοκύριακο, υποσχέθηκε μερικές ενδιαφέρουσες ενημερώσεις, για το uTorrent αλλά και για την ίδια την του.

Πρώτον, η BitTorrent Inc. φέρεται να εξέρχεται από μια δύσκολη περίοδο κατά την οποία outsiders είχαν το τιμόνι και κατά-σπατάλησαν εκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Cohen, τα πράγματα έχουν αλλάξει και η εταιρεία επιστρέφει στην ανοδική της πορεία.

Υπάρχουν περίπου 50 άτομα που εργάζονται στην BitTorrent Inc. αυτή τη στιγμή και ο πρώην CTO Ro Choy επέστρεψε στην εταιρεία και πήρε το ρόλο του CEO.

Στο μέλλον, η εταιρεία θα επικεντρωθεί σε προϊόντα που έχουν αποδειχθεί ότι λειτουργούν, και ένα από αυτά είναι το uTorrent. Αρχικά, η εφαρμογή κέρδιζε τα περισσότερα έσοδα από τα toolbar installs, αλλά όταν οι web browsers άρχισαν να προειδοποιούν ή και να μπλοκάρουν αυτές τις εγκαταστάσεις, άρχισαν να διανέμουν τις διαφημίσεις εντός της εφαρμογής, κάτι το οποίο είναι η κύρια πηγή εσόδων μέχρι και σήμερα.

“Το σχέδιο είναι να εδραιώσουμε την επιχείρηση και να επικεντρωθούμε στα κέρδη. Στην πραγματικότητα έχουμε την εμπειρογνωμοσύνη στον τομέα της διαφήμισης, και για να το εκμεταλλευτούμε αυτό θα το μεταφέρουμε και σε άλλες εφαρμογές,” αναφέρει ο Cohen.

Έτσι ενώ είναι σαφές ότι οι διαφημίσεις θα συνεχίσουν να διαδραματίζουν ένα σημαντικό ρόλο για την ζωή της BitTorrent Inc. μέσω του uTorrent, θα υπάρξει μια σημαντική . Η μελλοντική έκδοση της εφαρμογής θα εκτελείται απευθείας από το πρόγραμμα περιήγησης.

“Παίρνουμε την ευκαιρία να καθαρίσουμε πραγματικά την εμπειρία των πελατών μας. Έτσι, από την επόμενη κυκλοφορία του uTorrent η εφαρμογή θα εκτελείτε στον προεπιλεγμένο browser του χρήστη. Μια πολύ όμορφη εμπειρία “, συνεχίζει ο Cohen.

Με τη μετακίνηση του uTorrent στα προγράμματα περιήγησης οι προγραμματιστές θα είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν σύγχρονα γραφικά στοιχεία και ενσωματώσουν μια πολύ πιο βελτιωμένη εμπειρία streaming, βασισμένη στη νέα τεχνολογία.

Το νέο uTorrent θα επιτρέψει στους χρήστες να μεταδίδουν torrents απευθείας από το πρόγραμμα περιήγησής τους, όπως ακριβώς και τα συνηθισμένα streaming sites.

Παραδοσιακά, οι τελικοί χρήστες είναι πολύ πιο συντηρητικοί σε σημαντικές αλλαγές όπως αυτή που περιγράφουμε παραπάνω. Όμως το Διαδίκτυο έχει αλλάξει αρκετά από τότε που κυκλοφόρησε πρώτη φορά το uΤorrent πριν από μια δεκαετία. Οι περισσότερες εφαρμογές υπάρχουν πλέον σε προγράμματα περιήγησης και η BitTorrent Inc. είναι πεπεισμένη ότι το μέλλον του uΤorrent είναι ακριβώς εκεί.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).