Female hand putting house key into door lock

H εταιρεία KeyMe σκανάρει τα κλειδιά σας

Μία εταιρεία με την ονομασία KeyMe στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής είχε πριν τέσσερα χρόνια βγάλει στην αγορά μία εφαρμογή με την οποία μπορούσατε να σκανάρετε τα σας για να πάρετε όσα θέλετε. Τώρα προχωρά ένα βήμα παραπάνω κατασκευάζοντας κιόσκια αυτόματου σκαναρίσματος και κατασκευής κλειδιών, κάτι σαν αυτόματους κλειδαράδες.

keyMe

Η εταιρεία KeyMe, πρόσφερε μέχρι πρότινος μία εφαρμογή για iOS και Android η οποία σάρωνε ψηφιακά τα κλειδιά σας και αποθήκευε την εικόνα τους στο cloud. Από εκεί και πέρα, αν ποτέ χάνατε τα κλειδιά σας θα μπορούσατε να ανατρέξετε στην βάση δεδομένων και να βγάλετε όσα αντικλείδια θέλετε με κάποιο αντίτιμο φυσικά.

Η εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα ότι προχωράει ένα βήμα παραπάνω κατασκευάζοντας 2.000 κιόσκια όπου θα μπορείτε να σαρώσετε οτιδήποτε κλειδί έχετε, είτε απλά είτε αυτοκινήτου (συμπεριλαμβανομένων των πομποδεκτών). Αυτά τα αυτοματοποιημένα κιόσκια απευθύνονται μόνο στην αγορά των ΗΠΑ και θα τοποθετηθούν μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Στο ερώτημα που γενάτε και αφορά την ασφάλεια των δεδομένων, η εταιρεία αναφέρει ότι στα κιόσκια αυτά καταγράφεται η συναλλαγή σε λεπτομερές και ται η τεχνολογία δακτυλικών αποτυπωμάτων για την πρόσβαση στα σαρωμένα κλειδιά.

Είναι ενδιαφέρον η κίνηση αυτή της KeyME την στιγμή που η αγορά τείνει να ψηφιοποιεί τα είδη ευρείας κατανάλωσης και ήδη υπάρχουν προς το ευρύ κοινό οι πρώτες κλειδαριές που ανοίγουν πλέον με δακτυλικά , εντολές από κλπ, παραγκωνίζοντας τα κλασσικά παραδοσιακά σιδερένια κλειδιά.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).