Η Microsoft απαγορεύει την εγκατάσταση του Chrome στο Windows 10 S

Google Chrome και : Το νέο Windows 10 S που αποκάλυψε η περιορίζεται να τρέχει εφαρμογές μόνο μέσα από το Windows Store και η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι οι χρήστες δεν θα μπορούν να αλλάξουν το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης και τη αναζήτησης, πράγμα που σημαίνει ότι θα λειτουργικό θα λειτουργεί μόνο με τον Edge και το Bing.

Αυτό φυσικά θα είναι μεγάλο πρόβλημα για τους φίλους των άλλων browsers (Firefox, Chrome κλπ) επειδή τα άλλα προγράμματα περιήγησης δεν είναι διαθέσιμα στο Windows Store. Παρ ‘όλα αυτά, φαίνεται ότι ακόμα και αν η Google κυκλοφορούσε κάποια εφαρμογή μέσω του Windows Store, οι χρήστες του νέου λειτουργικού θα εξακολουθούν να μην μπορούν να την χρησιμοποιήσουν.
chrome

Μια δημοσίευση στο ZDNet αναφέρει τις ειδικές απαιτήσεις για τις εφαρμογές των Windows Store που ισχύουν αποκλειστικά για προγράμματα περιήγησης και στις οποίες δεν θα μπορούσε να συμμορφωθεί μια έκδοση του Google Chrome.

“Η εφαρμογή σας δεν πρέπει να θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια χρηστών ή την ασφάλεια ή τη λειτουργικότητα της συσκευής, του συστήματος ή συναφών συστημάτων. Οι εφαρμογές περιήγησης για τον ιστό πρέπει να χρησιμοποιούν τις κατάλληλες μηχανές HTML και JavaScript που παρέχονται από την πλατφόρμα των Windows,” αναφέρουν οι οδηγίες του Windows Store.

Η Microsoft προσφέρει στους προγραμματιστές ένα σύνολο εργαλείων με όνομα Project Islandwood και τα οποία καθιστούν δυνατή τη μεταφορά του λογισμικού Win32 σε εφαρμογές UWP (Universal Windows Platform).

Θεωρητικά, αν η Google ήθελε να κυκλοφορήσει την έκδοση desktop του Chrome στο Windows Store, θα έπρεπε να χρησιμοποιήσει τα εργαλεία του Project Islandwood, αλλά σύμφωνα με τις παραπάνω απαιτήσεις, η εταιρεία αναζήτησης θα χρειαζόταν να αναπτύξει το πρόγραμμα περιήγησης από την αρχή χρησιμοποιώντας το rendering engine και τα JavaScript interpreters της Microsoft.

Η Microsoft παραθέτει τους λόγους ασφαλείας για αυτούς τους περιορισμούς, με έναν εκπρόσωπο της εταιρείας να εξηγεί ότι ο Edge λειτουργεί περιβάλλον sandbox και έτσι προστατεύει τους χρήστες από πιθανά κακόβουλα προγράμματα και . Οι άλλοι φυλλομετρητές θα πρέπει να κάνουν το ίδιο ακριβώς (να διαθέτουν περιβάλλον sandbox), και γι ‘αυτό θα πρέπει να αναπτυχθούν από το μηδέν χρησιμοποιώντας την τεχνολογία της Microsoft.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).