Samsung Galaxy S8 Παράκαμψη του σαρωτή ίριδας

Είναι ασφαλές το νέο Samsung Galaxy S8; H ομάδα των Γερμανών white-hat hackers Chaos Computer Club (CCC), ισχυρίζεται ότι ανακάλυψε έναν σχετικά εύκολο τρόπο για να ξεγελάσουν το σούπερ ασφαλές σύστημα αναγνώρισης ίριδας στην τελευταία high-end της Samsung, Galaxy S8.

Η ομάδα CCC έχει μια μακρά ιστορία που φαίνεται να ενοχλεί τις εταιρείες τεχνολογίας, αφού τους επιδεικνύει ευπάθειες στα βιομετρικά συστήματα ελέγχου ταυτότητας. Πριν από μερικά χρόνια, οι hackers της CCC έδειξαν πώς μπορούν να ξεγελάσουν το βιομετρικό έλεγχο ασφαλείας του iPhone, όταν με μια δακτυλικού αποτυπώματος κατάφεραν να ξεκλειδώσουν την συσκευή της Apple.Samsung Galaxy S8

Οι σαρωτές δακτυλικών αποτυπωμάτων είναι ασφαλώς κάτι που συναντάμε παντού τώρα, αλλά η high-end συσκευή της Samsung Galaxy S8 με την σάρωση της ίριδας μάλλον αποτέλεσε άλλη μια πρόκληση για τους hackers. Σύμφωνα με τους CCC, το νέο χαρακτηριστικό ασφαλείας δεν είναι και τόσο ασφαλές, αφού μπόρεσαν να το ξεγελάσουν με ένα « μάτι».

Ένα βίντεο της ομάδας CCC δείχνει πόσο απλό είναι το τέχνασμα που χρησιμοποίησαν. Απλά χρησιμοποιούν τη νυχτερινή λειτουργία σε μια κανονική ψηφιακή φωτογραφική μηχανή της Sony για να τραβήξουν μια υπέρυθρη φωτογραφία των ματιών του χρήστη του τηλεφώνου, από μια μέτρια απόσταση.

Αφού περικοπεί η εικόνα, εκτυπώνεται σε πραγματικό μέγεθος. Μετά τοποθετούν ένα φακό επαφής στην εκτυπωμένη ίριδα, για να της δώσουν την κατάλληλη καμπυλότητα και το Galaxy S8 αναγνωρίζει την εκτύπωση σαν το αληθινό μάτι του ιδιοκτήτη και η συσκευή ξεκλειδώνει.

Όπως επισημαίνουν οι hackers το Samsung Pay, το οποίο ξεκίνησε να λειτουργεί ήδη στο , δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να πραγματοποιούν αγορές (πληρωμές) με την σάρωση της ίριδας.

“Ο κίνδυνος ασφάλειας για τον χρήστη από την αναγνώριση ίριδας είναι ακόμα μεγαλύτερος από ότι με τα δακτυλικά αποτυπώματα καθώς εκθέτουμε πολύ τις ίριδες μας. Υπό κάποιες συνθήκες, μια εικόνα υψηλής ανάλυσης από το είναι αρκετή για την αντιγραφή μιας ίριδας.”

Εν τω μεταξύ η αρχική σελίδα του Samsung Galaxy S8 αναφέρει:

“Προσέχουμε πολύ για το ιδιωτικό σας και έτσι δημιουργήσαμε τα Galaxy S8 και S8 + τα ασφαλέστερα τηλέφωνα μας.”

ΟΚ Saamsung….

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).