Facebook AI κατά της βίας και της τρομοκρατίας

Μετά από έντονες επικρίσεις που έχει δεχτεί από ηγέτες ευρωπαϊκών χωρών, αλλά και από την ίδια του την κοινότητα, το ετοιμάζει για να καταπολεμήσει την ανταλλαγή μηνυμάτων από τρομοκράτες και γενικότερα να περιορίσει κάθε προπαγάνδα στην του.

Η AI τεχνολογία δεν θα εφαρμοστεί μόνο για τον εντοπισμό μουσουλμάνων εξτρεμιστών όπως το ISIS, αλλά για κάθε ομάδα που προωθεί βίαιες συμπεριφορές ή ασκεί πράξεις βίας. Ένας ευρύτερος ορισμός της τρομοκρατίας θα μπορούσε να περιλαμβάνει βίαιες δραστηριότητες συμμοριών, δια ναρκωτικών ή λευκούς εθνικιστές που υποστηρίζουν τη βία.Facebook

Το Facebook δοκιμάζει αυτή τη στιγμή τη χρήση επεξεργασίας και ανάλυσης της φυσικής γλώσσας προσθέτοντας συναρτήσεις που ταυτοποιούν βίαιες δημοσιεύσεις βάσει των λέξεων που είχαν χρησιμοποιηθεί από λογαριασμούς που έχουν ήδη ανασταλεί.

“Σήμερα πειραματιζόμαστε με την ανάλυση κειμένου που έχουμε ήδη αφαιρέσει για να εντοπίσουμε τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το ISIS ή την Al Qaeda. Προσπαθούμε να εντοπίσουμε μηνύματα με βάση το κείμενο χρησιμοποιώντας έναν αλγόριθμο που βρίσκεται ακόμα σε αρχικά στάδια μάθησης”, αναφέρουν η διευθύντρια για τη διαχείριση της παγκόσμιας πολιτικής Monika Bickert και ο διευθυντής της πολιτικής για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας Brian Fishman σε μια δημοσίευση στο blog του Facebook.

Το κοινωνικό δίκτυο υπογράμμισε μια σειρά πρωτοβουλιών που έχει λάβει ήδη για τον έλεγχο του εξτρεμιστικού περιεχομένου, όπως τη χρήση τεχνολογίας για την αναγνώριση φωτογραφιών και βίντεο που σχετίζονται με τρομοκράτες, τη ψεύτικων λογαριασμών από το Facebook και την αναζήτηση συμβουλών από μια ομάδα εμπειρογνωμόνων για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, μετά από την τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο που σκότωσε επτά άτομα, η Βρετανίδα πρωθυπουργός Theresa May κάλεσε τα έθνη να δημιουργήσουν διεθνείς συμφωνίες για τη “ρύθμιση του κυβερνοχώρου, για την πρόληψη της εξάπλωσης του εξτρεμιστικού και του τρομοκρατικού σχεδιασμού” καλώντας το Facebook για να αναλάβει άμεσα δράση, Η Theresa May κατηγόρησε εν μέρει το κοινωνικό δίκτυο για το έγκλημα, επειδή οι πλατφόρμες του δίνουν στους τρομοκράτες ένα “ασφαλές μέρος” που τους βοηθά να λειτουργήσουν.

Τον Μάρτιο, ένας υπουργός της Γερμανίας δήλωσε ότι εταιρείες όπως το Facebook και η Google θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν πρόστιμα ύψους 53 εκατομμυρίων δολαρίων αν δεν περιορίσουν δημοσιεύσεις μίσους.

Λίγο μετά τα γεγονότα του Μαΐου, ο διευθυντής πολιτικής του Facebook, Simon Milner, δήλωσε ότι η εταιρεία θα κάνει το κοινωνικό της δίκτυο «εχθρικό περιβάλλον» στους τρομοκράτες.

Τον περασμένο μήνα, ο Mark δήλωσε ότι η εταιρεία του σκοπεύει να προσλάβει 3.000 επιπλέον άτομα για την ομάδα Facebook Community Operations, από 4.500 που απασχολεί σήμερα. Η ομάδα αξιολογεί περιεχόμενο που θεωρείται δυνητικά ακατάλληλο ή παραβιάζει την πολιτική του Facebook.

Με την τελευταία δημοσίευση στο blog του κοινωνικού δικτύου το Facebook ζητάει βοήθεια από κάθε ένα που θεωρεί ότι μπορεί να βοηθήσει. Έτσι αν έχετε ιδέες για το πώς μπορεί να σταματήσει η εξάπλωση της τρομοκρατίας στο διαδίκτυο μπορείτε να γράψετε στη διεύθυνση: hardquestions@fb.com.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).