Microsoft σε Kaspersky: το Windows Defender είναι Top Antivirus

Η Microsoft δημοσίευσε τελικά μια απάντηση στην καταγγελία της Kaspersky στην ΕΕ, όταν η εταιρεία ζήτησε τη διερεύνηση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας για τον τρόπο με τον οποίο το συμπεριφέρεται σε antivirus τρίτων κατασκευαστών στο των Windows.

Σε μια μακρά δήλωσή της η Microsoft, υπερασπίζεται το antivirus των Windows 10 και να εξηγήσει πώς η εταιρεία συνεργάζεται με τους προμηθευτές λογισμικού ασφαλείας για να καταστήσει το λειτουργικό σύστημα ασφαλές με λύσεις τρίτων. Ο Rob Lefferts,  Διευθυντής στο Windows & Devices Group, Security & Enterprise, εξηγεί ότι το Windows Defender είναι σήμερα μια από τις κορυφαίες λύσεις στην αγορά, με ποσοστά ανίχνευσης πάνω από 99%.Kaspersky

Ο Lefferts αναφέρει ότι η Microsoft συνεργάζεται με σχεδόν 80 ανεξάρτητους προμηθευτές λογισμικού στο πλαίσιο του λεγόμενου προγράμματος Microsoft Virus Initiative (MVI), το οποίο επιτρέπει στους προμηθευτές antivirus να προετοιμάζουν την ανάπτυξη νέων εκδόσεων των Windows και να βελτιστοποιήσουν λύσεις για την αποτροπή τυχόν προβλημάτων συμβατότητας που ενδέχεται να παρουσιαστούν.

Επιπλέον, η Microsoft λέει ότι οι εταιρείες ασφαλείας μπορούν να δοκιμάζουν τη συμβατότητα με τις νέες εκδόσεις των Windows χάρη στο πρόγραμμα Windows Insider, ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει και εκατομμύρια χρήστες που μπορούν να στείλουν σχόλια για οποιοδήποτε μπορεί να προκύψει.

Ο Lefferts φυσικά αναφερόταν στον ισχυρισμό της Kaspersky ότι η Microsoft απενεργοποιεί το λογισμικό ς από ιούς όταν ενημερώνει τα Windows, όπως έγινε και με την αναβάθμιση σε Windows 10 Creators Update που κυκλοφόρησε στις 11 Απριλίου.

Το 95% των των Windows 10 που έλαβαν την ενημέρωση έτρεχαν antivirus συμβατά με το Creators Update αναφέρει η Microsoft.

“Για τον μικρό αριθμό εφαρμογών που χρειάζονταν ακόμα ενημέρωση, δημιουργήσαμε ένα χαρακτηριστικό μόνο για εφαρμογές AV που θα παρακινούσε το χρήστη να εγκαταστήσει μια νέα έκδοση της εφαρμογής AV αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ενημέρωσης. Για να γίνει αυτό, απενεργοποιήσαμε προσωρινά ορισμένα τμήματα του λογισμικού AV κατά την διαδικασία της ενημέρωσης.”

Στο τέλος, ο Lefferts τονίζει ότι η Microsoft συνεργάζεται πάντοτε στενά με τους προμηθευτές antivirus για να βεβαιωθεί ότι δεν υπάρχουν προβλήματα συμβατότητας κατά την ενημέρωση των Windows αλλά και για να παραμένουν οι χρήστες συνεχώς προστατευμένοι. Αυτός είναι ο και λόγος για τον οποίο το Windows Defender αφαιρεί ή τερματίζει antivirus τρίτων, πρόσθεσε ο Lefferts.

Η Microsoft προσπάθησε να επικοινωνήσει με την Kaspersky αρκετές φορές, σύμφωνα με αναφορές, αλλά η ρωσική εταιρεία ασφαλείας αποφάσισε να κινήσει νομικές διαδικασίες. Η ΕΕ δεν έχει ανακοινώσει ακόμα εάν θα ξεκινήσει κάποια έρευνα αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

One Comment

Leave a Reply
  1. Δεν χρησιμοποιω λογισμικό για ιούς από τρίτους είμαι με αυτό που έχουν τα Windows 10 και δεν έχω αντιμετωπίσει κάνε πρόβλημα ποτέ ούτε ιός να μπήκε στο PC μου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).