Η Kaspersky παραδίδει τον πηγαίο κώδικα της στις ΗΠΑ

Kaspersky Labs : Ο πηγαίος ς πάει Αμερική…. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, υπήρξε μια ανησυχητική τάση από διάφορες κυβερνήσεις που απαιτούν από τις ιδιωτικές εταιρείες ανάπτυξης λογισμικού να παραδίδουν τον πηγαίο κώδικα των εφαρμογών τους για εξέταση εάν θέλουν να συνεχίσουν να πωλούν τα προϊόντα τους.

Μέχρι σήμερα, γνωρίζαμε μόνο για την Ρωσία, αλλά όπως φαίνεται και η αμερικανική κυβέρνηση δίνει το ίδιο τελεσίγραφο σε αλλοδαπές εταιρείες ανάπτυξης λογισμικού. Kaspersky

Την Κυριακή, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ασφαλείας Kaspersky Labs, Kaspersky, δήλωσε στο ότι είναι πρόθυμος να διαθέσει στην κυβέρνηση των ΗΠΑ τον πηγαίο κώδικα των εφαρμογών της εταιρείας του.

“Οτιδήποτε μπορώ να κάνω για να αποδείξω ότι δεν συμπεριφερόμαστε κακόβουλα θα το κάνω”, δήλωσε ο Kaspersky επιμένοντας ότι είναι ανοικτός να καταθέσει και ενώπιον του Κογκρέσου.

Η απόφαση της εταιρείας να διαθέσει τον πηγαίο κώδικα της έρχεται μετά την υποβολή μιας πρότασης στη Γερουσία που ουσιαστικά «απαγορεύει στο Τμήμα Άμυνας να χρησιμοποιεί πλατφόρμες λογισμικού που αναπτύσσονται από την Kaspersky Lab».

Η Jeanne Shaheen, μέλος του New Hampshire Democrat, δήλωσε στο ABC News ότι «υπάρχει συναίνεση στο Κογκρέσο ότι δεν μπορούμε να έχουμε εμπιστοσύνη στην Kaspersky Lab για την προστασία των κρίσιμων υποδομών μας».

Οι φόβοι ακολουθούν χρόνιες υποψίες του FBI για το ότι η Kaspersky Labs είναι πολύ κοντά στη ρωσική κυβέρνηση. Η εταιρεία εδρεύει στη Ρωσία, αλλά έχει συνεργαστεί τόσο με τη Μόσχα όσο και με το FBI στο παρελθόν, και συχνά έχει πραγματοποιήσει την διαμεσολάβηση για να βοηθήσει τις δύο κυβερνήσεις να συνεργαστούν.

“Ως ιδιωτική εταιρεία, η Kaspersky Lab δεν έχει δεσμούς με καμία κυβέρνηση και η εταιρεία δεν βοήθησε ποτέ και δεν θα βοηθήσει οποιαδήποτε κυβέρνηση στον κόσμο για cyberespionage”, αναφέρει μια επίσημη δήλωση από την Kaspersky Labs.

Η απάντηση από τον υπουργό επικοινωνιών της Ρωσίας Nikolay Nikiforov ήρθε σαν προειδοποίηση για το ότι τυχόν “μονομερείς πολιτικές κυρώσεις” θα επιφέρουν αντίποινα από τη Ρωσία. Τόνισε δε ότι η κυβέρνησή του χρησιμοποιεί “ένα τεράστιο ποσοστό αμερικανικών λύσεων λογισμικού και hardware στον τομέα της πληροφορικής, ακόμη και σε πολύ ευαίσθητες περιοχές”.

Η συγκεκριμένη πρόταση για τον πηγαίο κώδικα έρχεται σε μια στιγμή που οι Αμερικανοί είναι βαθιά δυσαρεστημένοι με τη Ρώσικη κυβέρνηση. Οι Ρώσοι φέρεται να εμπλέκονται σύμφωνα με τους Αμερικάνους στο hack των εκλογών του 2016.

Η Ρωσία από την άλλη κάνει ακριβώς το ίδιο με τις Αμερικάνικες ιδιωτικές εταιρείες. Μεγάλες εταιρείες όπως η Cisco, η IBM, η Hewlett Packard , McAfee και SAP συμφώνησαν να δώσουν στη ρωσική κυβέρνηση πρόσβαση στον πηγαίο κώδικα των προϊόντων ασφαλείας τους όπως firewalls, εφαρμογές προστασίας από ιούς και λογισμικό που παρέχει κρυπτογράφηση.

Η εταιρεία ασφαλείας Symantec αρνήθηκε επισήμως να συνεργαστεί με τις Ρώσικες απαιτήσεις την περασμένη εβδομάδα.

“Υπάρχει κίνδυνος για την ακεραιότητα των προϊόντων μας δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχθούμε”, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της Symantec.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.081 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).