Windows 10 αλλάξτε passwords από το Lock Screen

Οι χρήστες του λειτουργικού της Microsoft Windows 10 τελικά θα έχουν τη δυνατότητα να επαναφέρουν τους κωδικούς πρόσβασης του λογαριασμού τους από την οθόνη κλειδώματος, ενώ η εταιρεία φέρεται δοκιμάζει αυτήν τη στιγμή ένα χαρακτηριστικό που θα επέτρεπε την ανάκτηση κωδικού πρόσβασης με τη βοήθεια της ψηφιακής βοηθού Cortana.

Το νέο χαρακτηριστικό διατίθεται ήδη στην τελευταία προεπισκόπησης Windows 10 Fall Creators Update, και η νέα αποκατάστασης κωδικού πρόσβασης εμφανίζεται δίπλα στο σύνδεσμο επιλογών σύνδεσης.Windows 10

Όπως σημειώνει η MSPU, η Microsoft έχει σχεδιάσει ολόκληρη τη διαδικασία να είναι πολύ διαισθητική, αφού όταν κάποιος χρήστης κάνει κλικ στην επιλογή “Ξέχασα τον μου”, εμφανίζεται ένας οδηγός που τον καθοδηγεί σε όλη τη διαδικασία. Η ψηφιακή βοηθός Cortana να ζητά πληροφορίες για την ανάκτηση του κωδικού, όπως μια διαφορετική διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ή κάποιον αριθμό τηλεφώνου ή ένα κωδικό επαλήθευσης του Microsoft Authenticator.

Μόλις δοθούν αυτές οι λεπτομέρειες, η Microsoft θα σάς επιτρέψει να επιλέξετε ένα νέο κωδικό πρόσβασης για τον λογαριασμό σας και τελικά να σας επιτρέψει να συνδεθείτε στα Windows 10.

Αυτήν τη στιγμή το χαρακτηριστικό είναι διαθέσιμο μόνο στο τελευταίο test build της Microsoft αλλά με την κυκλοφορία του επερχόμενου Windows 10 Fall Creators Update το Σεπτέμβριο θα μπορούν όλοι να το χρησιμοποιήσουν.

Η επαναφορά των κωδικών πρόσβασης για τους Λογαριασμούς της Microsoft στα Windows 10 είναι κάτι που οι χρήστες του λειτουργικού συστήματος έχουν ζητήσει επανειλημμένως, γιατί ήταν σχεδόν αδύνατον να συνδεθούν στα συστήματά τους, αν δεν διέθεταν κάποια άλλη συσκευή συνδεδεμένη στο διαδίκτυο.

Η Microsoft φέρεται να έχει ήδη φτάσει πολύ κοντά στην οριστικοποίηση του Windows 10 Fall Creators Update και ετοιμάζεται να ξεκινήσει το τελευταίο Bug Bash πριν από την κυκλοφορία της στο κοινό. Αυτό σημαίνει ότι τα περισσότερα από τα νέα χαρακτηριστικά που έχουμε δει κατά καιρούς στα builds δοκιμών θα ενσωματωθούν και τα προσεχή bouilds θα επικεντρωθούν κυρίως στην επιδιόρθωση σφαλμάτων.

Το Bug Bash θα ξεκινήσει από αυτή την ερχόμενη Παρασκευή και θα διαρκέσει για μια ολόκληρη εβδομάδα. Στο αυτό, η Microsoft θα καταγράψει τα σχόλια και τις παρατηρήσεις των χρηστών, για να τα αναλύσει αργότερα. Έτσι θα εξετάσει ποια χαρακτηριστικά χρειάζονται βελτίωση πριν από την τελική κυκλοφορία του λειτουργικού.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).